Paste cu vinete alla siciliana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 vanata de marime potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 500 ml passata (suc de rosii mai gros, dar nu pasta de rosii!) sau bulion
  • ulei de masline, sare, piper,
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 300-350 g paste scurte (penne rigate, gnochetti sardi, orecchiette, sedani rigati, tortiglioni, etc.)
  • parmezan ras

Mod de preparare

Se taie vanata cubulete, se sareaza, se pipereaza, si se lasa la scurs in strecuratore pentru circa 30 de minute.

Intotdeauna cand faceti paste sa tineti cont de 4 lucruri:

1. Oala in care vor fierbe pastele sa fie de marime mare! Pastele au nevoie de multa apa de fierbere, altfel, se lipesc intre ele, se inmoaie si nu or sa mai iasa niciodata \"al dente\"!

2. Dupa ce am pus apa la fiert ne ocupam exclusiv de pregatirea sosului, si numai dupa ce sosul este gata sau aproape gata, putem sa adaugam si pastele la fiert!

3. Este bine sa tinem cont de timpul de fierbere scris pe ambalaj doar orientativ, pentru ca el este diferit de la un tip de paste la altul,

dar dn experienta mea indelungata, nu este niciodata timpul real: mai puneti vreo 2 minute in plus si este ok!

4. \"Al dente\" insemana ca pastele trebuie sa fie fierte, dar nu rasfierte, nu imbibate de apa, nu flescaite, dar nici crude; cand le incerci, miezul nu trebuie sa fie fainos!

Dupa ce s-au scurs bine, punem bucatelele de vinete intr-o tigaie de teflon si le prajim in ulei, intorcandu-le cu atentie de pe o parte pe alta. (Avand in vedere ca vinetele inghit mult ulei, se pot praji si cu ulei de floarea soarelui.) Dupa ce le-am prajit, le scoatem si le asezam pe un servet de bucatarie din hartie care mai absoarbe din grasime!

Intr-un vas adanc, dar nu prea mare, punem ulei de masline, cateii de usturoi taiati in doua, ii rumenim usor, dupa care turnam bulionul de rosii, asezonam cu sare, piper, acoperim si lasam sa scada la foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand apa clocoteste putem adauga pastele cu 1-2 linguri de sare si se lasa sa fiarba la foc maricel pana se fac \" al dente\".

Strecuram bine pastele, le asezam in oala, adaugam sosul de rosii, busuiocul tocat, vinetele, amestecam totul, si se servesc imediat cu parmezan ras presarat din belsug!

Buon appetito!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise