autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Paste cu vinete alla siciliana

Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2006

Ingrediente
1 vanata de marime potrivita, 2 catei de usturoi, 500 ml passata (suc de rosii mai gros, dar nu pasta de rosii!) sau bulion, ulei de masline, sare, piper, , 3-4 frunze de busuioc, 300-350 g paste scurte (penne rigate, gnochetti sardi, orecchiette, sedani rigati, tortiglioni, etc.), parmezan ras,

Dificultate: Medie Timp: 40 min

19 voturi

Mod de preparare

Se taie vanata cubulete, se sareaza, se pipereaza, si se lasa la scurs in strecuratore pentru circa 30 de minute.

Intotdeauna cand faceti paste sa tineti cont de 4 lucruri:
1. Oala in care vor fierbe pastele sa fie de marime mare! Pastele au nevoie de multa apa de fierbere, altfel, se lipesc intre ele, se inmoaie si nu or sa mai iasa niciodata \"al dente\"!
2. Dupa ce am pus apa la fiert ne ocupam exclusiv de pregatirea sosului, si numai dupa ce sosul este gata sau aproape gata, putem sa adaugam si pastele la fiert!
3. Este bine sa tinem cont de timpul de fierbere scris pe ambalaj doar orientativ, pentru ca el este diferit de la un tip de paste la altul,
dar dn experienta mea indelungata, nu este niciodata timpul real: mai puneti vreo 2 minute in plus si este ok!
4. \"Al dente\" insemana ca pastele trebuie sa fie fierte, dar nu rasfierte, nu imbibate de apa, nu flescaite, dar nici crude; cand le incerci, miezul nu trebuie sa fie fainos!


Dupa ce s-au scurs bine, punem bucatelele de vinete intr-o tigaie de teflon si le prajim in ulei, intorcandu-le cu atentie de pe o parte pe alta. (Avand in vedere ca vinetele inghit mult ulei, se pot praji si cu ulei de floarea soarelui.) Dupa ce le-am prajit, le scoatem si le asezam pe un servet de bucatarie din hartie care mai absoarbe din grasime!

Intr-un vas adanc, dar nu prea mare, punem ulei de masline, cateii de usturoi taiati in doua, ii rumenim usor, dupa care turnam bulionul de rosii, asezonam cu sare, piper, acoperim si lasam sa scada la foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand apa clocoteste putem adauga pastele cu 1-2 linguri de sare si se lasa sa fiarba la foc maricel pana se fac \" al dente\".
Strecuram bine pastele, le asezam in oala, adaugam sosul de rosii, busuiocul tocat, vinetele, amestecam totul, si se servesc imediat cu parmezan ras presarat din belsug!

Buon appetito!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu vinete alla siciliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Penne cu ton si masline

Penne cu ton si masline

Taiem fin usturoiul si fileuri de peste sarat. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline distuim

33 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pasta gratinate la cuptor

Pasta gratinate la cuptor

Pastele se fierb in apa cu sare, urmand indicatiile de pe cutie. Se amesteca cu putin ulei pentru

2 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 vanata de marime potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 500 ml passata (suc de rosii mai gros
  • dar nu pasta de rosii!) sau bulion
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 300-350 g paste scurte (penne rigate
  • gnochetti sardi
  • orecchiette
  • sedani rigati
  • tortiglioni
  • etc.)
  • parmezan ras

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza rasfatata