autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Paste cu vinete alla siciliana

Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2006

Ingrediente
1 vanata de marime potrivita, 2 catei de usturoi, 500 ml passata (suc de rosii mai gros, dar nu pasta de rosii!) sau bulion, ulei de masline, sare, piper, , 3-4 frunze de busuioc, 300-350 g paste scurte (penne rigate, gnochetti sardi, orecchiette, sedani rigati, tortiglioni, etc.), parmezan ras,

Dificultate: Medie Timp: 40 min

19 voturi

Mod de preparare

Se taie vanata cubulete, se sareaza, se pipereaza, si se lasa la scurs in strecuratore pentru circa 30 de minute.

Intotdeauna cand faceti paste sa tineti cont de 4 lucruri:
1. Oala in care vor fierbe pastele sa fie de marime mare! Pastele au nevoie de multa apa de fierbere, altfel, se lipesc intre ele, se inmoaie si nu or sa mai iasa niciodata \"al dente\"!
2. Dupa ce am pus apa la fiert ne ocupam exclusiv de pregatirea sosului, si numai dupa ce sosul este gata sau aproape gata, putem sa adaugam si pastele la fiert!
3. Este bine sa tinem cont de timpul de fierbere scris pe ambalaj doar orientativ, pentru ca el este diferit de la un tip de paste la altul,
dar dn experienta mea indelungata, nu este niciodata timpul real: mai puneti vreo 2 minute in plus si este ok!
4. \"Al dente\" insemana ca pastele trebuie sa fie fierte, dar nu rasfierte, nu imbibate de apa, nu flescaite, dar nici crude; cand le incerci, miezul nu trebuie sa fie fainos!


Dupa ce s-au scurs bine, punem bucatelele de vinete intr-o tigaie de teflon si le prajim in ulei, intorcandu-le cu atentie de pe o parte pe alta. (Avand in vedere ca vinetele inghit mult ulei, se pot praji si cu ulei de floarea soarelui.) Dupa ce le-am prajit, le scoatem si le asezam pe un servet de bucatarie din hartie care mai absoarbe din grasime!

Intr-un vas adanc, dar nu prea mare, punem ulei de masline, cateii de usturoi taiati in doua, ii rumenim usor, dupa care turnam bulionul de rosii, asezonam cu sare, piper, acoperim si lasam sa scada la foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand apa clocoteste putem adauga pastele cu 1-2 linguri de sare si se lasa sa fiarba la foc maricel pana se fac \" al dente\".
Strecuram bine pastele, le asezam in oala, adaugam sosul de rosii, busuiocul tocat, vinetele, amestecam totul, si se servesc imediat cu parmezan ras presarat din belsug!

Buon appetito!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu vinete alla siciliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Spaghete cu fructe de mare

Spaghete cu fructe de mare

Fructele de mare le lasam sa se dezghete in frigider .Le trecem printr-un jet de apa si se scurg

5 voturi    3 comentarii
30h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 vanata de marime potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 500 ml passata (suc de rosii mai gros
  • dar nu pasta de rosii!) sau bulion
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 300-350 g paste scurte (penne rigate
  • gnochetti sardi
  • orecchiette
  • sedani rigati
  • tortiglioni
  • etc.)
  • parmezan ras

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de creveti si taietei cu susan si usturoi (mancare japoneza)