autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Paste in stil Norma

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
2 vinete mari si tari, ulei de masline extravirgin, o lingura de oregano uscat, optional: 1 ardei iute rosu uscat, faramitat, 4 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri, o lingura otet bun, cu ierburi aromate sau de vin alb, o legatura mare de busuioc proaspat, cu tulpinile tocate marunt si frunzele puse separat, 2 conserve a cate 400 g rosii tocate, sare marinata si piper negru proaspat macinat, 450 g spaghete uscate, 150 g rocotta sarata, pecorino sau parmezan ras

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

În primul rand, taiati vinetele în sferturi, pe lungime. Daca au multe seminte în mijloc, îndepartati-le, Apoi taiati-le, tot pe lungime, în fasii groase cât degetul. Incingeti o tigaie mare, antiaderenta, si turnati în ea putin ulei, Prajiti vinetele în doua transe, adaugând ulei daca e nevoie (dar aveti grija sa nu devina prea uleioase). Acoperiti toate fâsiile de vinete cu ulei pe toate partile, apoi presarati-le cu o parte din frunzele uscate de oregano - vor capata un gust fantastic. Întoarceti bucatile de vinete cu o pereche de clesti si lasati-le pana când se rumenesc pe ambele parti. Scoateti prima transa pe o farfurie si procedati la fel cu a doua.
Dupa ce sunt gata, puneti din nou prima transa de vinete în tigaie - eu adaug uneori un ardei iute rosu uscat, dar asta e obsesia mea, puteti s-o treceti cu vederea!
Micsorati flacara si adaugati putin ulei, usturoiul si tulpinile de busuioc. Amestecati pentru ca totul sa se prajeasca uniform, apoi adaugati putin otet cu ierburi si rosiile din conserva, pe care le puteti toca sau zdrobi, ca sa nu fie bucati prea mari. Fierbeti la foc mic 10-15 minute, apoi gustati si potriviti de sare si piper. Rupeti jumatate din frunzele de busuioc, adaugati-le la sos si amestecati. Puneti spaghetele într-o oala cu apa clocotita sarata si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt fierte al dente, scurgeti-le într-o strecuratoare, pastrând putin din apa în care au fiert, si puneti-le din nou în oala. Adaugati sosul Norma si o parte din apa pastrata, Amestecati si puneti din nou pe foc. Gustati pastele, potriviti-le de sare si piper, apoi repartizati-le în farfurii, rasucind fiecare portie într-un polonic. Presarati deasupra frunzele de busuioc ramase si brânza rasa, apoi stropiti cu ulei de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste in stil Norma" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Se călesc legumele în ulei. Se adaugă sare, piper, ras-el-hanout, sos de soia şi plicul de pesto

20 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pizza cu ton si anchoa

Pizza cu ton si anchoa

Primul lucru,se pune anchoa la desarat in putin lapte.(eu am uitat si s-a simtit...)Se pregateste

4 voturi    0 comentarii
35 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete mari si tari
  • ulei de masline extravirgin
  • o lingura de oregano uscat
  • optional: 1 ardei iute rosu uscat
  • faramitat
  • 4 catei de usturoi
  • curatati si taiati felii subtiri
  • o lingura otet bun
  • cu ierburi aromate sau de vin alb
  • o legatura mare de busuioc proaspat
  • cu tulpinile tocate marunt si frunzele puse separat
  • 2 conserve a cate 400 g rosii tocate
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 450 g spaghete uscate
  • 150 g rocotta sarata
  • pecorino sau parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu afumaturi si ciuperci