Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Ingrediente

  • 400g paste integrale ( am folosit spaghete)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100g bacon
  • 4 catei mari de usturoi
  • 14 frunze proaspete de salvie
  • 400g ciuperci proaspete
  • 500ml smantana
  • 1 lingura amidon
  • sare
  • piper
  • fulgi chilli, optional

Mod de preparare

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgem apa de pe ele si le lasam in sita, acoperite cu capac pana preparam sosul ;-)

Taiem baconul cubulete, curatam si tocam usturoiul, frunzele de salvie le spalam si le taiem fideluta. Ciupercile spalate si bine sterse de apa, le taiem in felii.

Incalzim uleiul intr-o tigaie si adaugam baconul pe care il prajim pana devine crocant. Scoatem apoi bucatelele de bacon intr-o farfurioara pe hartie absorbanta si dam deoparte.

In grasimea rezultata adaugam usturoiul si salvia, lasam cateva secunde, apoi adaugam ciupercile. Amestecam si calim bine ciupercile cu usturoi si salvie. Cand s-a evaporat toata apa lasata de ciuperci, adaugam smantana in care am incorporat si amidonul. Amestecam totul bine, apoi adaugam bucatelele crocante de bacon. Omogenizam, asezonam cu sare, piper si fulgi chilii, aducem sosul la punctul de fierbere si dupa cateva clocote luam de pe foc.

Asezam pastele pe farfurie si deasupra punem cateva linguri generoase de sos cald.

Presaram cu frunze de salvie taiate fideluta :lol:

Pofta buna ! ;-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise