autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Pasteta din carne fiarta de pasare cu gelatina

Autor: dedytel (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dedytel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
500 g carne fiarta si cintarita, dupa ce s-a scos de pe oase, , 250 ml supa de carne(de preferat de vita), , 6 foi de gelatina sau 20 g granule de gelatina, , 200 ml smantana dulce sau frisca, , 100 g unt, , condimente de pasteta, , o lingurita de sare, , zarzavaturi de supa.

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Partile mai moi de la gaina sau pui mai mare (piept, pulpe, aripi) se pun la fiert in apa clocotita, impreuna cu o lingurita de sare, ca sa se formeze la suprafata carnii un strat intarit care nu va permite sucului din ea sa treaca in supa; astfel carnea va ramine mustoasa si frageda.
Se adauga imediat si zarzavat de supa si se lasa sa fiarba la foc mic, dupa ce a dat din nou in clocot, pina cind carnea se moaie bine.
Cand se foloseste carne de gaina, este preferabil ca aceasta sa fiarba in oala sub presiune impreuna cu
zarzavatul; astfel carnea va ramine suculenta. In oricare varianta carnea se lasa sa se raceasca in supa ca sa capete un gust mai pronuntat de zarzavat.
In 250 ml supa rece se inmoaie gelatina circa o ora, pana se umfla si absoarbe lichidul.
In acest timp carnea se scoate de pe oase si se trece de 3 ori prin masina de tocat.
Tocatura se adauga la untul frecat pina ce se moaie si se amesteca bine cu frisca sau smantana de buna calitate, cu condimentele si sarea.
Supa cu gelatina se incalzeste pe un vas cu apa fierbinte, amestecind pina cind se topeste bine gelatina, apoi, aproape rece, se adauga in compozitia precedenta cu care se amesteca pina cind se omogenizeaza si, imediat se aseaza in forma lunga si ingusta unsa in prealabil cu unt solid; se preseaza bine cu lingura ca sa nu ramina goluri, se niveleaza si se introduce in frigider, unde se lasa 2-3 ore sa se inchege.
Pentru a scoate cu usurinta pasteta din forma, se trece cu cutitul pe margini, ca sa se desprinda, se pune platoul deasupra ei si se rastoarna. Daca pasteta nu cade imediat, forma se acopera cu un servet udat cu apa fierbinte si bine stors care se lasa 1-2 minute ca sa se incalzeasca untul; imediat, pasteta se va desprinde.

In compozitia de mai sus se pot adauga pentru gust mai picant: o cutie de sardele cu tot untdelemnul respectiv; sau 100 g ciuperci calite impreuna cu o ceapa mica taiata marunt in 2 linguri de untdelemn (pina ce scade apa ce o lasa si se moaie) , o lingura cu mazare boabe (fiarta) sau un morcov fiert si taiat in cuburi mici. Toate acestea vor da un aspect frumos, cind pasteta se va taia in felii.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasteta din carne fiarta de pasare cu gelatina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Paella cu fructe de mare si piept de pui

Paella cu fructe de mare si piept de pui

Fasolea verde se curata si se rupe in bucati potrivite apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa aproximativ

15 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
mazare cu creveti

mazare cu creveti

Usturoiul se taie feliute si se prajeste in ulei pina ce capata nuante maro, se adauga crevetii (fara

2 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne fiarta si cintarita
  • dupa ce s-a scos de pe oase
  • 250 ml supa de carne(de preferat de vita)
  • 6 foi de gelatina sau 20 g granule de gelatina
  • 200 ml smantana dulce sau frisca
  • 100 g unt
  • condimente de pasteta
  • o lingurita de sare
  • zarzavaturi de supa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Creveti cu unt, usturoi si cus-cus