autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Pasteta din carne fiarta de pasare cu gelatina

Autor: dedytel (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dedytel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
500 g carne fiarta si cintarita, dupa ce s-a scos de pe oase, , 250 ml supa de carne(de preferat de vita), , 6 foi de gelatina sau 20 g granule de gelatina, , 200 ml smantana dulce sau frisca, , 100 g unt, , condimente de pasteta, , o lingurita de sare, , zarzavaturi de supa.

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Partile mai moi de la gaina sau pui mai mare (piept, pulpe, aripi) se pun la fiert in apa clocotita, impreuna cu o lingurita de sare, ca sa se formeze la suprafata carnii un strat intarit care nu va permite sucului din ea sa treaca in supa; astfel carnea va ramine mustoasa si frageda.
Se adauga imediat si zarzavat de supa si se lasa sa fiarba la foc mic, dupa ce a dat din nou in clocot, pina cind carnea se moaie bine.
Cand se foloseste carne de gaina, este preferabil ca aceasta sa fiarba in oala sub presiune impreuna cu
zarzavatul; astfel carnea va ramine suculenta. In oricare varianta carnea se lasa sa se raceasca in supa ca sa capete un gust mai pronuntat de zarzavat.
In 250 ml supa rece se inmoaie gelatina circa o ora, pana se umfla si absoarbe lichidul.
In acest timp carnea se scoate de pe oase si se trece de 3 ori prin masina de tocat.
Tocatura se adauga la untul frecat pina ce se moaie si se amesteca bine cu frisca sau smantana de buna calitate, cu condimentele si sarea.
Supa cu gelatina se incalzeste pe un vas cu apa fierbinte, amestecind pina cind se topeste bine gelatina, apoi, aproape rece, se adauga in compozitia precedenta cu care se amesteca pina cind se omogenizeaza si, imediat se aseaza in forma lunga si ingusta unsa in prealabil cu unt solid; se preseaza bine cu lingura ca sa nu ramina goluri, se niveleaza si se introduce in frigider, unde se lasa 2-3 ore sa se inchege.
Pentru a scoate cu usurinta pasteta din forma, se trece cu cutitul pe margini, ca sa se desprinda, se pune platoul deasupra ei si se rastoarna. Daca pasteta nu cade imediat, forma se acopera cu un servet udat cu apa fierbinte si bine stors care se lasa 1-2 minute ca sa se incalzeasca untul; imediat, pasteta se va desprinde.

In compozitia de mai sus se pot adauga pentru gust mai picant: o cutie de sardele cu tot untdelemnul respectiv; sau 100 g ciuperci calite impreuna cu o ceapa mica taiata marunt in 2 linguri de untdelemn (pina ce scade apa ce o lasa si se moaie) , o lingura cu mazare boabe (fiarta) sau un morcov fiert si taiat in cuburi mici. Toate acestea vor da un aspect frumos, cind pasteta se va taia in felii.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasteta din carne fiarta de pasare cu gelatina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor

Pangasius cu ceapa si ardei la cuptor

Spalam bucatile de peste, le tamponam cu un servet de bucatarie de surplusul de apa, apoi le condimentam

6 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Peste cu cartofi la cuptor

Peste cu cartofi la cuptor

Pregatiti 2 tavi: -Intr-o tava puneti ulei de masline,asezati pestele taiat bucati,pe care l-ati

24 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne fiarta si cintarita
  • dupa ce s-a scos de pe oase
  • 250 ml supa de carne(de preferat de vita)
  • 6 foi de gelatina sau 20 g granule de gelatina
  • 200 ml smantana dulce sau frisca
  • 100 g unt
  • condimente de pasteta
  • o lingurita de sare
  • zarzavaturi de supa.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Orez cu creveti