autor:

autor

» » Paste si pizza

Pasticcio

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 cani de fussili, 1 lingura ulei, 4 linguri smintina, sare, rosmarin. Sos: 2 linguri ulei, 1 ceapa taiata fin, 1 ardei rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi tocati, jumatate de kg. carne tocata de vita, 420 gr. de rosii din conserva taiate, o ceasca vin alb, 2 linguri de patrunjel tocat fin, sare si piper. Topping: o cana de iaurt gras, 3 oua, cascaval ras (o mina buna)

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

3 voturi

Mod de preparare

Sosul: se caleste ceapa cu ardeiul trei minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste un minut. Se pune carnea si se rumeneste. Cind e rumena carnea, se adauga rosiile si vinul si se fierbe la foc mic pina se ingroasa sosul bine (cel putin 20 de minute). Se pune patrunjelul la sfirsit si se sareaza si pipereaza dupa gust. Pastele se fierb in apa cu sarea si uleiul. Se scurg si se pun intr-un castron unde se amesteca cu smintina.
Pentru topping se bat ouale cu iaurtul si se pune un praf de sare si piper. Intr-un vas care merge la cuptor si uns cu ulei se pune jumatatea din cantitatea de paste peste care se pune jumatate din cantitatea de sos. Se repeta straturile. Se acopera cu toppingul si se presara cascavalul.
Se coace jumatate de ora la foc potrivit pina e rumena deasupra.
Se garniseste cu rosmarin si se serveste cu o salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasticcio" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pasticcio di fusilli

Pasticcio di fusilli

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei adaugam apoi usturoiul taiat marunt.Dupa ce s-au calit

9 voturi    6 comentarii
45 min
Paste si pizza
Pizza cu vinete

Pizza cu vinete

Cerni faina intr-un castron, faci o gropita in mijloc unde pui drojdia; peste drojdie presari putin

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 cani de fussili
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri smintina
  • sare
  • rosmarin. Sos: 2 linguri ulei
  • 1 ceapa taiata fin
  • 1 ardei rosu taiat marunt
  • 2 catei de usturoi tocati
  • jumatate de kg. carne tocata de vita
  • 420 gr. de rosii din conserva taiate
  • o ceasca vin alb
  • 2 linguri de patrunjel tocat fin
  • sare si piper. Topping: o cana de iaurt gras
  • 3 oua
  • cascaval ras (o mina buna)

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliguta cu cartofi