autor:

danutza

» » Paste si pizza

Pastitio cu carne de vită

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 31 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 31 august 2011

Ingrediente
500 gr.carne de vită tocată, 400 gr.penne(sau macaroane), 1 ceapă,1 catel usturoi, 2 linguri ulei măsline, 100 gr. unt, 200 gr.bulion(sau roşii pasate), 50 ml.vin roşu, 400 ml.lapte, 2-3 linguri făină, 3 ouă, 200 gr.cascaval ras(am amestecat cu parmezan), condimente: oregano uscat,scorţişoară măcinată,nucşoară 1 jumătate linguriţă,1 foaie dafin,sare,piper.

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instructiunilor.
Se face un sos Ragu :
Ceapa şi usturoiul tocate plus foaia de dafin mărunţită se călesc uşor în ulei,se adaugă carnea tocată care se căleşte până îşi schimbă culoarea.Peste carne se adaugă oregano,scorţişoară,sare,piper.Se toarnă vinul şi se lasă 10 minute la fiert,după care se adaugă bulionul,se fierbe la foc mic până scade compoziţia.
Sosul Mornay:
Untul se topeşte şi peste el se toarnă amestecul de făină cu lapte(ca o smantana mai groasă,fără cocoloaşe).Se bete cu telul până se îngroaşă.Se la să la răcit şi se adaugă nucşoara,sare,piper,ouale bătute,turnate ăn fir subţire şi 2 treimi din caşcavaluil ras.Se amestecă bine.
Într-o tavă înaltă unsă cu unt se aşează jumătate din cantitatea de paste fierte,se toarnă câteva linguri de sos Mornay şi se amestecă cu pastele.Se distribuie uniform sosul de carne Ragu,se aşează restul de paste şi se toarnă peste restul de sos Mornay.Se presară caşcaval ras şi piper negru măcinat.
Se dă la cuptor încălzit şi se lasă până se rumeneşte.
Înainte de servire se lasă să se odihnească 20 de minute.
Mi-a rămas şi pentru a doua zi şi,pe cuvânt,a fost parcă mai bun.
Poate vi se pare complicat,dar nu e chiar aşa,necesită ceva timp şi un pic de organizare,dar rezultatul va fi...delicios. Alături,o salată de vară,desigur.
Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitio cu carne de vită" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza de vara

Pizza de vara

Blat: Se pune faina ,un praf de sare ,doua linguri ulei,2 oua ,drojdia,apa si se framanta. Se

13 voturi    2 comentarii
20 min
Paste si pizza
Pizza pirat

Pizza pirat

Feliile de paine, dupa ce au fost unse cu unt, se asaza pe o farfurie, dandu-le o forma rotunda.

5 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirelapaul Radescu Gheondea , 24 aprilie 2014

    este deliceoasa

  • Fara foto

    Brega Nicoleta , 18 decembrie 2013

    Da, cu sos !

  • Fara foto

    Magda Magdalena , 07 noiembrie 2013

    FFF BUNA RETETA

    • Fara foto

      oana (Maestru bucatar) , 21 septembrie 2012

      VAI CE URAT ARATA!!!!!!!!!! NU ASA SE FACE PASTITIO . NU MAI LASATI RETETE LA INTAMPLARE. PROBABIL CA AI UITAT DE BECHAMEL-UL CARE AR FI TREBUIT SA FIE PE DEASUPRA.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Apetisant, imi plac retetele tale, imaginile sunt frumoase, sugestive.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Apetisant si frumos prezentat...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Foarte fin si aromat!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Iubesc pastele dar reteta ta m-a dat gata. Am salvat reteta si cat de curand o voi testa. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 gr.carne de vită tocată
  • 400 gr.penne(sau macaroane)
  • 1 ceapă,1 catel usturoi
  • 2 linguri ulei măsline
  • 100 gr. unt
  • 200 gr.bulion(sau roşii pasate)
  • 50 ml.vin roşu
  • 400 ml.lapte
  • 2-3 linguri făină
  • 3 ouă
  • 200 gr.cascaval ras(am amestecat cu parmezan)
  • condimente: oregano uscat,scorţişoară măcinată,nucşoară 1 jumătate linguriţă,1 foaie dafin,sare,piper.

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

oana (Maestru bucatar)

VAI CE URAT ARATA!!!!!!!!!! NU ASA SE FACE PASTITIO . NU MAI LASATI RETETE LA INTAMPLARE. PROBABIL CA AI UITAT DE BECHAMEL-UL CARE AR FI TREBUIT SA FIE PE DEASUPRA.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
LASAGNE CU VARZA SI MORCOVI