Pastele se fierb conform instructiunilor.
Se face un sos Ragu :
Ceapa şi usturoiul tocate plus foaia de dafin mărunţită se călesc uşor în ulei,se adaugă carnea tocată care se căleşte până îşi schimbă culoarea.Peste carne se adaugă oregano,scorţişoară,sare,piper.Se toarnă vinul şi se lasă 10 minute la fiert,după care se adaugă bulionul,se fierbe la foc mic până scade compoziţia.
Sosul Mornay:
Untul se topeşte şi peste el se toarnă amestecul de făină cu lapte(ca o smantana mai groasă,fără cocoloaşe).Se bete cu telul până se îngroaşă.Se la să la răcit şi se adaugă nucşoara,sare,piper,ouale bătute,turnate ăn fir subţire şi 2 treimi din caşcavaluil ras.Se amestecă bine.
Într-o tavă înaltă unsă cu unt se aşează jumătate din cantitatea de paste fierte,se toarnă câteva linguri de sos Mornay şi se amestecă cu pastele.Se distribuie uniform sosul de carne Ragu,se aşează restul de paste şi se toarnă peste restul de sos Mornay.Se presară caşcaval ras şi piper negru măcinat.
Se dă la cuptor încălzit şi se lasă până se rumeneşte.
Înainte de servire se lasă să se odihnească 20 de minute.
Mi-a rămas şi pentru a doua zi şi,pe cuvânt,a fost parcă mai bun.
Poate vi se pare complicat,dar nu e chiar aşa,necesită ceva timp şi un pic de organizare,dar rezultatul va fi...delicios. Alături,o salată de vară,desigur.
Bon appetit!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii