autor:

LALY

» » Paste si pizza

Pastitsio

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
400 gr macaroane, 4 linguri cu unt, 3 linguri cascaval ras, 3 oua, , Pentru umplutura:, , 2 linguri cu unt, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 kg carne tocata, 2 linguri cu bulion, 3 lunguri cu vin sec, sare,, 1 cana de apa, , Pentru sosou Bechamel:, , 2 linguri cu unt, 100 gr faina, 1 ou, 300 ml lapte, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se pun macaroanele la fiert cu un praf de sare,conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce au fiert se scurg,apoi se pun intr-un castron.Se adauga 4 linguri cu unt topit,cascavalul ras,sare si piper.Ouale se bat bine si se pun peste macaroane.Se amesteca bine si se da deoparte.



2.Se curata ceapa,se toaca si se caleste intr-un vas mai mare cu 2 linguri de unt.Se adauga carnea si usturoiul pisat,bulionul,vinul,o ceasca de apa,sare si piper dupa gust.Se lasa pe foc pana scade zeama,cam 15-20 de minute.



3.Pentru sosul Bechamel.Punem untul la topit. Se adauga faina si se mesteca circa 2 minute.Se incorporeaza incet laptele pentru a nu se forma cocoloase.Se sareaza si se pipereaza dupa gust,iar inainte de a stinge focul se adauga si oul batut.Se pune 4-5 linguri din sos peste carne.



4.Se pune intru-n vas(de yena,tava,etc)un rand de paste,apoi unul de carne,sos,din nou paste,carne,sos,si la sfarsit paste.Se da la cuptor pentru circa 50 de minute.Se serveste cu cascaval ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pastitsio

Pastitsio

Tocam cepele marunt si le calim in putin ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa adaugati usturoiul

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza
Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

-se fierb macaroanele se strecoara se aseaza in tava unsa cu ulei si se agauga putin ulei peste macaroane

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 400 gr macaroane
  • 4 linguri cu unt
  • 3 linguri cascaval ras
  • 3 oua
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 kg carne tocata
  • 2 linguri cu bulion
  • 3 lunguri cu vin sec
  • sare,
  • 1 cana de apa
  • Pentru sosou Bechamel:
  • 2 linguri cu unt
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

6 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Usor si foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
paste cu sos de rosii, masline si ton