Pastrama de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pastrama de casa

Ingrediente

  • o bucata de cotlet porc - carne proaspata, sanatoasa.
  • - pt marinada:
  • - 4-5 linguri sos soia
  • - un pahar vin alb - eu am folosit tot de tara, natural
  • - 2-3 linguri mustar
  • - o lingurita ghimbir ras
  • - 2-3 linguri ulei masline
  • - 2-3 foi dafin uscat

Mod de preparare

Spalam carnea si o uscam cu un servet de hartie. O intepam cu un bat de frigaruie. O dam deoparte.

Luam o forma de copt termorezistenta, si asezam in ea bucata de carne. Turnam peste carne sosul de soia, apoi vinul. Ungem bucata de carne cu mustar si presaram ghimbir. Apoi punem un pic de ulei masline. Intoarcem bucata de carne si o ungem iar cu mustar, presaram un pic de ghimbir si apoi ulei masline. Punem cateva foi de dafin in tava. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la frigider pana a doua zi.

A doua zi, scoatem din frigider, ridicam cu atentie sa nu rupem folia si aruncam o privire. Dupa ce salivam, acoperim la loc si apoi pornim cuptorul.

Introducem tava acoperita in cuptor si lasam la foc mediu cam o ora si jumatate, apoi scoatem folia de deasupra si lasam sa se rumeneasca frumos la foc iute. Nu mai tinem mai mult de un sfert de ora.

Dupa ce indepartam folia de aluminiu, stropim bucata de carne cu sosul din tava.

Dupa ce s-a rumenit bine, scoatem tava din cuptor. Lasam un pic sa se "odihneasca" si apoi transferam bucata de carne pe o farfurie.

Dupa ce s-a racit complet, luam o hartie de copt si o ambalam, apoi o dam la frigider pana a doua zi.

Veti vedea diferenta intre carnea coapta proaspat si cea de a doua zi, tinuta ambalata in frigider.

Se serveste rece, feliata subtire, alaturi de masline sau branza. Merge si la sendvisuri.

Va recomand cu toata inima sa incercati!

Tipsuri:

- alegeti o bucata de carne mai marisoara, la copt va scadea.

- alegeti carne proaspata.

- daca doriti, puteti folosi si sare. eu am preferat fara, din cauza sosului de soia care contine si sare.

- aveti rabdare sa o pastrati la rece pana a doua zi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor