autor:

Laura_Nechita

» » Mancaruri cu carne

Pastrama de casa

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2014

Ingrediente
o bucata de cotlet porc - carne proaspata, sanatoasa., - pt marinada:, - 4-5 linguri sos soia, - un pahar vin alb - eu am folosit tot de tara, natural, - 2-3 linguri mustar, - o lingurita ghimbir ras, - 2-3 linguri ulei masline, - 2-3 foi dafin uscat

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Spalam carnea si o uscam cu un servet de hartie. O intepam cu un bat de frigaruie. O dam deoparte.
Luam o forma de copt termorezistenta, si asezam in ea bucata de carne. Turnam peste carne sosul de soia, apoi vinul. Ungem bucata de carne cu mustar si presaram ghimbir. Apoi punem un pic de ulei masline. Intoarcem bucata de carne si o ungem iar cu mustar, presaram un pic de ghimbir si apoi ulei masline. Punem cateva foi de dafin in tava. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la frigider pana a doua zi.
A doua zi, scoatem din frigider, ridicam cu atentie sa nu rupem folia si aruncam o privire. Dupa ce salivam, acoperim la loc si apoi pornim cuptorul.
Introducem tava acoperita in cuptor si lasam la foc mediu cam o ora si jumatate, apoi scoatem folia de deasupra si lasam sa se rumeneasca frumos la foc iute. Nu mai tinem mai mult de un sfert de ora.
Dupa ce indepartam folia de aluminiu, stropim bucata de carne cu sosul din tava.
Dupa ce s-a rumenit bine, scoatem tava din cuptor. Lasam un pic sa se "odihneasca" si apoi transferam bucata de carne pe o farfurie.
Dupa ce s-a racit complet, luam o hartie de copt si o ambalam, apoi o dam la frigider pana a doua zi.
Veti vedea diferenta intre carnea coapta proaspat si cea de a doua zi, tinuta ambalata in frigider.
Se serveste rece, feliata subtire, alaturi de masline sau branza. Merge si la sendvisuri.
Va recomand cu toata inima sa incercati!

Tipsuri:

- alegeti o bucata de carne mai marisoara, la copt va scadea.
- alegeti carne proaspata.
- daca doriti, puteti folosi si sare. eu am preferat fara, din cauza sosului de soia care contine si sare.
- aveti rabdare sa o pastrati la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Valentina Iuliana , 09 ianuarie 2015

    Si salivam :))))))

  • Elena Nuti , 19 septembrie 2014

    am incercat azi,foarte buna.

  • Mihai Preda , 11 aprilie 2014

    nu mai folositi 'super ' ca numa blondele il agreeaza , brunetii -nu

    • Filipenko Gina , 11 aprilie 2014

      Super o sa fac si eu.

    • Laura's sweets , 11 aprilie 2014

      Si salivam :))))))

    • Elena Badea , 11 aprilie 2014

      Super!Merge si cu muschi de vita?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • o bucata de cotlet porc - carne proaspata
  • sanatoasa.
  • - pt marinada:
  • - 4-5 linguri sos soia
  • - un pahar vin alb - eu am folosit tot de tara
  • natural
  • - 2-3 linguri mustar
  • - o lingurita ghimbir ras
  • - 2-3 linguri ulei masline
  • - 2-3 foi dafin uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

21 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

23 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de fasole boabe cu costita afumata