Reteta postata pe: 22 aprilie 2009
Ingrediente
4 pastravi, 150gr masline, 1 legatura ceapa verde, 50 ml ulei, 5 rosii tari, 1 ling pasta de tomate, 2 catei usturoi, 1 lamaie verde, 4-5 fire de rozmarin, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Cureti pastravii de solzi si ii speli bine. Se presaara cu sare si piper. Se prajesc in ulei la foc potrivit pana ce se rumenesc pe ambele parti. Se scot pe o farfurie si se acopera sa se pastreze calzi. In grasimea ramasa prajim ceapa tocata marunt, dupa 2-3 min adaugam pasta de tomate. Prajim inca un min la foc mic dupa care punem rosiile taiate cubulete. Adaugam si maslinele, lamaia taiata feliute si potrivim de sare si piper. Adaugam si bucatile de peste si mai lasam cateva min pe foc. Inainte cu 4 min de a stinge aragazul se adauga usturoiul si rozmarinul tocat marunt. Se servesc calzi cate unul la portie cu garnitura de cartofi natur si sosul din tigaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu lamaie in sos de rosii si lamai verzi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate