autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu peste

Pastrav cu rosii deshidratate si capere

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2013

Ingrediente
3 pastravi, 3 linguri cu rosii deshidratate, 3 linguri cu capere, ulei de masline, 2 lamai, 3-4 cartofi, 2 morcovi, 1 cana cu suc de rosii, 2-3 catei de usturoi., patrunjel verde, rosmarin uscat, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala pestele,se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper atat pe exterior cat si in interiordupa care stropim cu zeama de la o lamaie.In burta fiecarui peste punem cate o lingura de capere si una de rosii deshidratate(rosiile deshidratate le-am tinut cateva minute in apa rece)si cate o lingura cu capere.

Drept tava eu am folosit un vas yena cu gratar.Curatam cartofii si morcovii,ii spalam si apoi ii taiem(morcovul l-am taiat rondele iar cartofii in sferturi).Am uns vasul cu putin ulei si am asezat atat cartofii cat si morcovii.Am presarat putin rosmarin ,am adaugat usturoiul zdrobit.si am turnat o cana cu apa.Asezam gratarul iar pe gratar pestii si cateva rondele de lamaie.
Dam la cuptor si cu 15 minute inainte de a fi totul gata turnam sosul de rosii si lasam ca acesta sa scada.

Cand pestele este frumos rumenit si bine facut scoatem vasul din cuptor si asezam pe cate o farfurie cate o bucata de peste si legume.Turnam sosul intr-o sosiera.
Stropim atat pestele cat si legumele cu sos si asezonam cu patrunjel verde si gata......puteti servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu rosii deshidratate si capere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rulouri din peste

Rulouri din peste

Pestele se pune in apa cu condimente ca sa se dezghete, apoi se tapeteaza cu un servetele ca sa se

47 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu anchois si lamaie

Pastrav cu anchois si lamaie

Se eviscereaza pastravii,se lasa o noapte in frigider fezandati cu sare,piper,cimbru,rozmarin

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2013

    multumesc ,Valentina!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

    Un adevarat rasfat...Arata minunat...

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 3 pastravi
  • 3 linguri cu rosii deshidratate
  • 3 linguri cu capere
  • ulei de masline
  • 2 lamai
  • 3-4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 cana cu suc de rosii
  • 2-3 catei de usturoi.
  • patrunjel verde
  • rosmarin uscat
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

multumesc ,Valentina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Somon la tigaie cu sos de susan