autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 14 octombrie 2013

Ingrediente
pastrav, cartofi pentru piure, 2 rosii mari, 100 grame mazare, un ardei iute rosu, 50 grame de seminte de pin, o tija de telina, 2 cepe echalote, sare de mare, piper proaspat macinat, amestec italian de ierburi aromate ( busuioc, salvie, rosii uscate, patrunjel, cimbru verde), 2 linguri de ulei de masline, 50 ml vin alb.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Prepapare : se fierb cartofii in coaja in aburi , presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dupa 10 minute se adauga si mazarea verde si se lasa inca 3-4 minute. Se curata cartofii, se zdrobesc cu furculita impreuna cu jumatate din mazare, se adauga o lingura de ulei de masline, sare, piper, o ceapa echalote tocata fin, mazarea boabe ramasa si o jumatate de rosie tocata marunt . Se asezoneaza dupa gust cu ierburi aromate si gata, aveti un écrase de cartofi extrem de aromat si generos.

Pastravul se face la gratar intr-o tava plata fara striatii, pentru a evita ca pielea sa se desprinda. Secretul meu este sa inching bina tava inainte fara ulei , sa adaug o lingura de ulei de masline si apoi pestele atunci cand sfaraie tigaia.Il asezonez dupa aceea ca sa obtin o crusta crocanta si pielea sa nu se inmoaie din cauza sarii.



Sosul se realizeaza simplu: intr-o tigaie neaderenta se pune un strop de ulei de masline, ceapa échalote tocata fin si tija de telina taiata cubulete. Lasam legumele sa se inmoaie cu putina sare de mare si adaugam ardeiul iute tocat marunt , vinul alb ( la reteta aceasta merge un vin mediu dulce nu foarte sec pentru a balansa iuteala ardeiului iute) si ierburile aromate. Dupa aceea se adauga semintele de pin si rosia curatata si taiata cubulete, scopul este ca toate sa ramana crocante dar aroma lor sa se intrepatrunda totusi. Se asezoneaza la final dupa gust cu sare si eventual piper.

Farfuria calda ( acasa unde nu am aparat de incalzit farfuriile le tin la cuptor la 50- 70 de grade pret de 10 minute ) se ansambleaza simplu cu putin écrase de cartofi in mijloc peste care dispunem pastravul condimentat bine, apoi o lingura sau doua de sos si patrunjel verde din belsug. Va doresc pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Marinata de peste (fitofag)

Marinata de peste (fitofag)

Se curata si se taie in bucati mari pestele si legumele, se aseaza in vasul in care se adauga uleiul,

9 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Cocktail de creveti

Cocktail de creveti

Se pune la fiert un vas mare cu apa, sare, si putina zeama de lamaie. Cand a fiert se ia de pe foc

5 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

    O minunatie din toate punctele de vedere...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2013

    O delicatesa*****

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • pastrav
  • cartofi pentru piure
  • 2 rosii mari
  • 100 grame mazare
  • un ardei iute rosu
  • 50 grame de seminte de pin
  • o tija de telina
  • 2 cepe echalote
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • amestec italian de ierburi aromate ( busuioc
  • salvie
  • rosii uscate
  • patrunjel
  • cimbru verde)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 50 ml vin alb.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
File de cod cu garnitura de gutui si ardei gras rosu