Pateuri cu ciuperci din aluat foietaj. Reteta simpla, rapida si delicioasa.

Incearca reteta noastra simpla si rapida de pateuri cu ciuperci din aluat foietaj. Pateurile sunt delicioase, se fac usor si sunt pe placul tuturor.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pateuri cu ciuperci din aluat foietaj. Reteta simpla, rapida si delicioasa.

Ingrediente

  • o foaie aluat foietaj (400 g)
  • 1 borcan ciuperci(300g)
  • o ceapa
  • 2 linguri smanana
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Spalam ciupercile sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Tocam ceapa si o calim in ulei pana se inmoaie.

Adaugam ciupercile tocate marunt si le calim 4-5 minute impreuna.

Punem smantana, condimentam cu sare si piper, omogenizam si mai lasam 1-2 minute.

Taiem aluatul(dezghetat la temperatura camerei) in jumatate, pe lung.

In centrul fiecarei fasii intindem compozitie de ciuperci (rece) .

Ungem marginile cu puţin ou, le impachetam apoi apasam cu o rola zimtata (furculita) pe margini să se lipească.

Taiem fiacare fasie in 9 bucati,pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu ou si dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, aproximativ 25-30 minute .

Daca va place aluatul foietaj, incercati si reteta de pateuri cu branza, pateuri cu carne si rulouri de pizza din aluat foietaj. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise