autor:

Mihaela11

» » Aluaturi si Foietaje

Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 02 iulie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 pachet de aluat frantuzesc pentru pateuri(congelat), -150 grame carne de vita macinata, -100 grame telemea de oaie, -2 lingurite za’atar, -2 linguri ulei de masline, -1 ceapa mica taiata marunt, -seminte de pin, -seminte de susan prajite, -seminte de chimin, -1 lingurita condiment pentru carne macinat: all spice, piper alb,scortisoara,ghimbir,coriandru,nucsoara,chimin,cardamom,lamaie uscata, -sare dupa gust, -1 ou, Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare., Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete., Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol., In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol)., In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie, inchisa., In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir., Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

27 voturi

Mod de preparare

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete.
Umplutura de branza
Telemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare , se adauga za’atarul si se amesteca bine.
Umplutura de carne
Se calesc in ulei intai semintele de pin pana iau o culare aurie si se scot intr-un bol.
Apoi se calesc ceapa taiata marunt si carnea macinata cu condimentele si sarata dupa gust.
Se scoate intr-un bol si se adauga semintele de pin.
Patratele de aluat frantuzesc se taie in jumatati , se formeaza triunghiuri care se umplu cu telemea sau carne.
Se aseaza pateurile astfel obtinute intr-o tava de cuptor , se ung cu ou batut cu putina apa si se presara cu seminte de chimin sau seminte de susan prajit.
Se dau la cuptorul pre incalzit la 200 de grade cca 20 de minute.
Se scot pe un platou si se servesc calde sau reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu telemea de oaie si za’atar-Pateuri cu carne-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta ta pentru pateurile cu telemea de oaie si carne si am avut mare succes cu ele :-) Mi-au iesit minunat si sunt foarte gustoase!

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Mihaela,eu gatesc,cei drept cu pasiune,tu faci arta.Uite cum au iesit pateurile mele.Cred ca orice comentariu ar fi de prisos.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silviuca (Bucatar) , 21 iunie 2012

    Hey!! Am citit in cartea lui dr. Menci "Reinvata sa gatesti" cateva sfaturi pentru pregatirea unui aluat mai sanatos: este recomandata o faina mai inchisa la culoare sau un amestec de faina integrala de grau comun, grau dur, garau Spelta cu fainuri mai albe sau faina de hrisca sau soia, e bine sa folosim oua de tara, in loc de zahar vanilat ar trebui folosit sucanat aromatizat cu baton natural de vanilie.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 iunie 2012

    Draga Mihaela, reteta asta am s-o incerc chiar maine! Merci si felicitari!

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011

    Retzeta asta trebuie s-o incerc! Sunt convinsa ca pateurile sunt foarte gustoase! Felicitari si merci :-)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Excelent!*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Fac,asa ceva,dar cu aluat dospit,nu aluat frantuzesc.Sigur,cu aluat frantuzesc,sint mai fine. Da,Camelia Grosu,aici,gasim aluat frantuzesc,patrate,de cam 15/15.N-am vazut mai mare.Eu folosesc aluatul asta si la cornulete,cremsnit....

    • Podelean Cristina

      Podelean Cristina (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Arata foarte bine,cred ca sunt foarte bune!:*

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 iulie 2010

      In Portugalia li se zice "Chamoças"si se fac dupã reteta indianã, se umplu cu nãut, fasole, sau carne mãcinatã de vacã sau oaie. Se gãsesc in majoritatea patiseriilor, si chiar in supermarket proaspete sau congelate. Minunatã bucãtãria internationalã! Foarte aromate si delicioase pateurile arãbesti!!! acest za´atar le dã un gust deosebit, semintele de pin si susan...yummy*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      La voi se gaseste aluatul frantuzesc gata taiat in patratele? Bucati mari nu aveti? Mi-ai facut o pofta de placintele cu aluat frantuzesc de nu se poate. Imi place si cu branza de oaie, si cu carne si cu toate umpluturile. Nu stiu ce gust are za'atarul in placintelele tale. Dar eu am incredere in bucataria araba si cred ca au un gust aromat placut.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Cred ca sunt tare gustoase.*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Ca deobicei ne prezinti si istoria condimentelor,felicitari pentru tot.*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Foarte gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

27 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pachet de aluat frantuzesc pentru pateuri(congelat)
  • -150 grame carne de vita macinata
  • -100 grame telemea de oaie
  • -2 lingurite za’atar
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 ceapa mica taiata marunt
  • -seminte de pin
  • -seminte de susan prajite
  • -seminte de chimin
  • -1 lingurita condiment pentru carne macinat: all spice
  • piper alb,scortisoara,ghimbir,coriandru,nucsoara,chimin,cardamom,lamaie uscata
  • -sare dupa gust
  • -1 ou
  • Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.
  • Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.
  • Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.
  • In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).
  • In Liban se adauga adesea sumac
  • un condiment care da o culoare rosie
  • inchisa.
  • In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.
  • Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Silviuca (Bucatar)

Hey!! Am citit in cartea lui dr. Menci "Reinvata sa gatesti" cateva sfaturi pentru pregatirea unui aluat mai sanatos: este recomandata o faina mai inchisa la culoare sau un amestec de faina integrala de grau comun, grau dur, garau Spelta cu fainuri mai albe sau faina de hrisca sau soia, e bine sa folosim oua de tara, in loc de zahar vanilat ar trebui folosit sucanat aromatizat cu baton natural de vanilie.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui