autor:

Alina

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Pavlova cu nuci caramelizate si cacao

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2014

Ingrediente
Blat, , 144 g albus, 300 g zahar brun pudra, 1 lgt otet, 1 lg rasa amidon, 3 lg rase cacao, 20 g ciocolata amaruie, un praf de sare, , Miez de nuca caramelizat:, , 100 g zahar, 50 ml apa, 100 g miez de nuca, 50 g miez de nuca jumatati, , , Crema:, , 400 g smantana pentru frisca, 2 lgt zahar pudra, 100 g miez caramelizat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 140 grade C.
2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
3. Se incorporeaza apoi zaharul pudra, cate o lingura odata, si mixam pana cand se topeste inainte de a mai adauga. Mixati pana cand compozitia se inatreste, iar cand scoateti mixerul se formeaza varfuri.
4. Incorporam otetul cu ajutorul mixerului in compozitie.
5. Amestecam amidonul cu cacoa si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule prin miscari cat mai putine. In final inglobam si ciocolata razuita.
6. Punem 1/2 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc cu diametrul de 20 cm (!!!poate ar trebui sa faceti cercul cu diametrul mai mic decat cel facut de mine, pentru ca la copt s-a mai latit). Restul compozitiei o punem intr-un sac a poche si formam o bordura inalta.
7. Reducem temperatura la 120 grade C, introducem tava in cuptor timp de o ora. Oprim apoi focul si lasam tava in cuptor inca o ora cu usa intredeschisa.

Caramel:
Punem apa impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc mijlociu amestecand din cand in cand. Stim ca e gata caramelul cand lichidul s-a ingrosat si si-a schimbat culoarea de la transparent la auriu. La final punem miezul de nuca in caramel, mai intai jumatatile (50 g) le amestecam bine cu caramelul ca sa se acopere bine apoi scoatem pe o hartie de copt. Punem si restul de nuci, le dam prin caramel bine si le scoatem pe hartia de copt, dupa ce s-au racit zdrobim/taiem cele 100 g miez caramelizat.

Crema:
1. Batem 200 g smantana cu 1 lgt zahar pudra pana cand capata volum. Inglobam miezul de nuca caramelizat tocat in compozitie.
2. Batem restul de frisca cu restul de zahar pana cand creste in volum.

Asamblare:
Punem pe blatul de bezea mai intai frisca cu miez caremelizat. Deasupra punem frisca batuta si jumatatile caramelizate de miez de nuca.

Nota!
Miezul de nuca a fost copt in cuptor inaite de a-l carameliza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu nuci caramelizate si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si crema de branza

Tort cu ciocolata si crema de branza

Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza

6 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Delicioasa

Delicioasa

Se desface portocala si se taie marunt . Bananale si chivi se taie feli , struguri se i-a fiecare

7 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminita Ticolea , 01 iulie 2015

    Suna si arata superb reteta asta Trebuie incercat!

  • Fara foto

    Ana Irina , 07 aprilie 2015

    Cam de la 4 oua (in functie de cat de mari sunt).

  • Fara foto

    Jeaneta Dobrescu , 06 aprilie 2015

    De la cate oua obtii 144 gr. de albus?

    • Fara foto

      Katy Nathanzohn , 16 aprilie 2014

      Foarte bun tortul si se pot face multe imbunatatiri ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 144 g albus
  • 300 g zahar brun pudra
  • 1 lgt otet
  • 1 lg rasa amidon
  • 3 lg rase cacao
  • 20 g ciocolata amaruie
  • un praf de sare
  • Miez de nuca caramelizat:
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g miez de nuca jumatati
  • Crema:
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 2 lgt zahar pudra
  • 100 g miez caramelizat

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel