1. Preincalzim cuptorul la 140 grade C.
2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
3. Se incorporeaza apoi zaharul pudra, cate o lingura odata, si mixam pana cand se topeste inainte de a mai adauga. Mixati pana cand compozitia se inatreste, iar cand scoateti mixerul se formeaza varfuri.
4. Incorporam otetul cu ajutorul mixerului in compozitie.
5. Amestecam amidonul cu cacoa si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule prin miscari cat mai putine. In final inglobam si ciocolata razuita.
6. Punem 1/2 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc cu diametrul de 20 cm (!!!poate ar trebui sa faceti cercul cu diametrul mai mic decat cel facut de mine, pentru ca la copt s-a mai latit). Restul compozitiei o punem intr-un sac a poche si formam o bordura inalta.
7. Reducem temperatura la 120 grade C, introducem tava in cuptor timp de o ora. Oprim apoi focul si lasam tava in cuptor inca o ora cu usa intredeschisa.
Caramel:
Punem apa impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc mijlociu amestecand din cand in cand. Stim ca e gata caramelul cand lichidul s-a ingrosat si si-a schimbat culoarea de la transparent la auriu. La final punem miezul de nuca in caramel, mai intai jumatatile (50 g) le amestecam bine cu caramelul ca sa se acopere bine apoi scoatem pe o hartie de copt. Punem si restul de nuci, le dam prin caramel bine si le scoatem pe hartia de copt, dupa ce s-au racit zdrobim/taiem cele 100 g miez caramelizat.
Crema:
1. Batem 200 g smantana cu 1 lgt zahar pudra pana cand capata volum. Inglobam miezul de nuca caramelizat tocat in compozitie.
2. Batem restul de frisca cu restul de zahar pana cand creste in volum.
Asamblare:
Punem pe blatul de bezea mai intai frisca cu miez caremelizat. Deasupra punem frisca batuta si jumatatile caramelizate de miez de nuca.
Nota!
Miezul de nuca a fost copt in cuptor inaite de a-l carameliza.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii