autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peşte cu lămâie şi garnitură de legume la cuptor

Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
1 kg filé de merlucius, 3 lămâi, 3 linguri zahăr, 100 g margarină Unirea, condimente pentru peşte, 3 cartofi, 3 morcovi, 1 ţelină, 400 g mazăre verde, sare, piper, 1 pahar vin roşu, ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Cureţi şi speli bucăţile de peşte, le ungi cu ulei, apoi le treci prin condiment şi le aşezi într-o tavă. Cureţi lămâia de coajă şi tai coaja fâşii. Topeşti zahărul pe foc mic, apoi treci fâşiile de coajă de lămâie prin zahărul topit şi le laşi pe o farfurie umedă să se răcească. Topeşti margarina într-o cratiţă, adaugi fâşiile caramelizate, zeama de la două lămâi, dai sosul într-un clocot şi-l torni peste peşte. Pui şi lămâia rămasă tăiată felii şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute. În acest timp, pregăteşti legumele: cureţi morcovul, ţelina, cartofii şi mazărea, apoi tai morcovul rondele, iar cartofii şi ţelina bucăţi. Speli mazărea şi o opăreşti pentru 10 minute în apă cu sare. O scurgi bine, o amesteci cu legumele tăiate şi le aşezi apoi pe toate într-un vas de lut, presari sare şi piper după gust, torni vinul roşu, acoperi vasul cu capac şi le dai la cuptor pentru o oră. Aduci la masă peştele cu garnitura de legume alături şi cu o salată de vară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peşte cu lămâie şi garnitură de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav prajit

Pastrav prajit

Dupa ce curatam si spalam bine pestele, il stergem cu un servet si stoarcem zeama de la ½ de lamaie

6 voturi    7 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Creveti pe pat de rosii

Creveti pe pat de rosii

1. Se spala bine cartofii, se invelesc cu tot cu coaja intr-o folie de aluminiu si se introduc in

7 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg filé de merlucius
  • 3 lămâi
  • 3 linguri zahăr
  • 100 g margarină Unirea
  • condimente pentru peşte
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 400 g mazăre verde
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin roşu
  • ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius pane, cu sos de smantana si cartofi natur