autor:

» » Mancaruri cu peste

Peşte cu lămâie şi garnitură de legume la cuptor

Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
1 kg filé de merlucius, 3 lămâi, 3 linguri zahăr, 100 g margarină Unirea, condimente pentru peşte, 3 cartofi, 3 morcovi, 1 ţelină, 400 g mazăre verde, sare, piper, 1 pahar vin roşu, ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Cureţi şi speli bucăţile de peşte, le ungi cu ulei, apoi le treci prin condiment şi le aşezi într-o tavă. Cureţi lămâia de coajă şi tai coaja fâşii. Topeşti zahărul pe foc mic, apoi treci fâşiile de coajă de lămâie prin zahărul topit şi le laşi pe o farfurie umedă să se răcească. Topeşti margarina într-o cratiţă, adaugi fâşiile caramelizate, zeama de la două lămâi, dai sosul într-un clocot şi-l torni peste peşte. Pui şi lămâia rămasă tăiată felii şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute. În acest timp, pregăteşti legumele: cureţi morcovul, ţelina, cartofii şi mazărea, apoi tai morcovul rondele, iar cartofii şi ţelina bucăţi. Speli mazărea şi o opăreşti pentru 10 minute în apă cu sare. O scurgi bine, o amesteci cu legumele tăiate şi le aşezi apoi pe toate într-un vas de lut, presari sare şi piper după gust, torni vinul roşu, acoperi vasul cu capac şi le dai la cuptor pentru o oră. Aduci la masă peştele cu garnitura de legume alături şi cu o salată de vară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peşte cu lămâie şi garnitură de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg filé de merlucius
  • 3 lămâi
  • 3 linguri zahăr
  • 100 g margarină Unirea
  • condimente pentru peşte
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 400 g mazăre verde
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin roşu
  • ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu portocale si sos picant