Penne cu legume si sos provensal

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Penne cu legume si sos provensal

Ingrediente

  • 300 gr penne Hutton (punga e de 500 gr)
  • 1 dovlecel mic
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei capia
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 gr sos provensal
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde
  • condimente ierburi diverse aromate pentru servit

Mod de preparare

Punem pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Legumele le curatam si le spalam bine. Punem wok-ul pe foc si turnam in el 2-3 linguri ulei de masline.

Ceapa o taiem rondele, ardeiul il tocam marunt, dovlecelul il taiem cubulete mici iar morcovul felii subtiri. Calim legumele in uleiul incins timp de aprox 7-8 minute (nu trebuie sa fie foarte moi ci usor crocante).

Turnam sosul provesnsal (este un sos de rosii cu legume) peste legume si potrivim cu sare si piper. Sosul contine deja condimente deci atentie sa gustati inainte. Lasam sa fiarba aprox 5 minute, amestecand din cand in cand.

Pastele scurse de apa si trecute pe sub jet de apa rece le rasturnam in wok si le amestecam cu sosul cu legume. Le servim calde presarand deasupra busuioc si/sau ierburi uscate aromate.

Reteta pregatita de Timea @timeaioo.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul