Penne cu legume și cod

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Penne cu legume și cod

Ingrediente

  • 200 g penne,
  • 200 g legume congelate (mazăre, morcov, păstăi, ardei gras, porumb),
  • 300 - 400 g file cod,
  • busuioc proaspăt,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu un praf de sare.

Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp fileul de cod se condimentează cu sare și piper pe ambele părți și se pune într-o tigaie care nu lipește unsă bine cu ulei de măsline (aprox. 1 lingură).

Se ține câte 2 minute pe fiecare parte.

Apoi se scoate pe un platou și se păstrează la cald.

În aceeași tigaie adăugăm o lingură de ulei de măsline și călim 2-3 minute legumele.

Când pastele sunt gata se strecoară, se clătesc cu puțină apă rece și se pun într-un castron.

Adăugăm imediat legumele călite și amestecăm bine.

Se împart pastele pe 2 farfurii și punem deasupra fileurile de cod rupte bucățele.

Într-un castronel amestecăm o lingură ulei de măsline cu zeama de la o jumătate de lămâie și stropim pastele cu acest sos.

Ornăm cu busuioc proaspăt și servim.

Poftă bună!

PS: Există o varietate mare de sosuri care pot înlocui sosul simplu de lămâie cu ulei de măsline folosit de mine. Alegerea vă aparține.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise