autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Penne Mammarosa

Autor: bajan aurelia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bajan aurelia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2006

Ingrediente
Penne rigate, -400 g. suc de rosii, -300 g, 1 ceapa, busuioc proaspat, spek (tip de jambon afumat si feliat )150 g, 2 linguri smintina , brinza pecorino (de oaie )80 g, ulei de masline sare piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Caliti ceapa in putin ulei de masline apoi adaugati bulionul, busuiocul, sarea, putin piper negru si, daca e cazul, putin zahar (pt . a reduce aciditatea rosiilor).
Prajiti jambonul taiat feliute subtiri apoi lasati-l sa se scurga de ulei (se vor folosi la final).
Sosul va fi gata in 15 min. In acel moment, e timpul sa combinati intr-o tigaie inalta si larga, feliutele de jambon, sosul de rosii, pastele fierte (in apa cu sare cit scrie pe punga)si sa puneti totul la foc viu. Cind s-a legat compozitia se adauga 2 linguri de smintina si se amesteca repede. Se portioneaza in farfurii si se presara brinza rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Mammarosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu carne

Paste cu carne

Se toaca marunt usturoiul,morcovul si ceapa sau prazul,dupa care se pune uleiul intro cratita la

9 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
pizza taraneasca cu specific romanesc

pizza taraneasca cu specific romanesc

se prepara coca la fel ca o coca de paine obisnuita; se unge o tava cu putin ulei si se intinde

10 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • Penne rigate
  • -400 g. suc de rosii
  • -300 g
  • 1 ceapa
  • busuioc proaspat
  • spek (tip de jambon afumat si feliat )150 g
  • 2 linguri smintina
  • brinza pecorino (de oaie )80 g
  • ulei de masline sare piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Conchiglioni Funghi