autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Penne Mammarosa

Autor: bajan aurelia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bajan aurelia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2006

Ingrediente
Penne rigate, -400 g. suc de rosii, -300 g, 1 ceapa, busuioc proaspat, spek (tip de jambon afumat si feliat )150 g, 2 linguri smintina , brinza pecorino (de oaie )80 g, ulei de masline sare piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Caliti ceapa in putin ulei de masline apoi adaugati bulionul, busuiocul, sarea, putin piper negru si, daca e cazul, putin zahar (pt . a reduce aciditatea rosiilor).
Prajiti jambonul taiat feliute subtiri apoi lasati-l sa se scurga de ulei (se vor folosi la final).
Sosul va fi gata in 15 min. In acel moment, e timpul sa combinati intr-o tigaie inalta si larga, feliutele de jambon, sosul de rosii, pastele fierte (in apa cu sare cit scrie pe punga)si sa puneti totul la foc viu. Cind s-a legat compozitia se adauga 2 linguri de smintina si se amesteca repede. Se portioneaza in farfurii si se presara brinza rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Mammarosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Mini-rulouri cu cremvursti

Mini-rulouri cu cremvursti

Incalzeste cuptorul la 200⁰C. Amesteca usturoiul apa rece.Scoate carnea din cremvursti, indepartand

4 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghete carbonara la cuptor

Spaghete carbonara la cuptor

Spaghetele se fierb, comform instructiunilor, cu un praf de sare, o lingura de ulei de masline si

19 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • Penne rigate
  • -400 g. suc de rosii
  • -300 g
  • 1 ceapa
  • busuioc proaspat
  • spek (tip de jambon afumat si feliat )150 g
  • 2 linguri smintina
  • brinza pecorino (de oaie )80 g
  • ulei de masline sare piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MACAROANE CU BRANZA LA CUPTOR