autor:

» » Paste si pizza

Penne Mammarosa

Autor: bajan aurelia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bajan aurelia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2006

Ingrediente
Penne rigate, -400 g. suc de rosii, -300 g, 1 ceapa, busuioc proaspat, spek (tip de jambon afumat si feliat )150 g, 2 linguri smintina , brinza pecorino (de oaie )80 g, ulei de masline sare piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Caliti ceapa in putin ulei de masline apoi adaugati bulionul, busuiocul, sarea, putin piper negru si, daca e cazul, putin zahar (pt . a reduce aciditatea rosiilor).
Prajiti jambonul taiat feliute subtiri apoi lasati-l sa se scurga de ulei (se vor folosi la final).
Sosul va fi gata in 15 min. In acel moment, e timpul sa combinati intr-o tigaie inalta si larga, feliutele de jambon, sosul de rosii, pastele fierte (in apa cu sare cit scrie pe punga)si sa puneti totul la foc viu. Cind s-a legat compozitia se adauga 2 linguri de smintina si se amesteca repede. Se portioneaza in farfurii si se presara brinza rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Mammarosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • Penne rigate
  • -400 g. suc de rosii
  • -300 g
  • 1 ceapa
  • busuioc proaspat
  • spek (tip de jambon afumat si feliat )150 g
  • 2 linguri smintina
  • brinza pecorino (de oaie )80 g
  • ulei de masline sare piper negru.

Raporteaza reteta

Retete

din Paste si pizza

Paste cu sos de sfecla rosie Paste cu sos de sfecla rosie

Pregatim sosul. Tocam marunt toate legumele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si apa cat sa le cuprindem.

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste cu sos pesto