autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Penne Mammarosa

Autor: bajan aurelia (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bajan aurelia (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2006

Ingrediente
Penne rigate, -400 g. suc de rosii, -300 g, 1 ceapa, busuioc proaspat, spek (tip de jambon afumat si feliat )150 g, 2 linguri smintina , brinza pecorino (de oaie )80 g, ulei de masline sare piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Caliti ceapa in putin ulei de masline apoi adaugati bulionul, busuiocul, sarea, putin piper negru si, daca e cazul, putin zahar (pt . a reduce aciditatea rosiilor).
Prajiti jambonul taiat feliute subtiri apoi lasati-l sa se scurga de ulei (se vor folosi la final).
Sosul va fi gata in 15 min. In acel moment, e timpul sa combinati intr-o tigaie inalta si larga, feliutele de jambon, sosul de rosii, pastele fierte (in apa cu sare cit scrie pe punga)si sa puneti totul la foc viu. Cind s-a legat compozitia se adauga 2 linguri de smintina si se amesteca repede. Se portioneaza in farfurii si se presara brinza rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Mammarosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu carnati oltenesti

Pizza cu carnati oltenesti

Se pune faina intr-un bol. Separat, se amesteca drojdia cu putina apa se lasa 10 minute, apoi

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Pizza picanta

Pizza picanta

Se ung blaturile cu branza topita iar peste se pune ketchup picant dupa care incepem sa asezam pe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

6 voturi

Ingrediente

  • Penne rigate
  • -400 g. suc de rosii
  • -300 g
  • 1 ceapa
  • busuioc proaspat
  • spek (tip de jambon afumat si feliat )150 g
  • 2 linguri smintina
  • brinza pecorino (de oaie )80 g
  • ulei de masline sare piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Spaghete Carbonara reţetă cu smântână