autor:

Giu

» » Paste si pizza

Penne rigate cu panceta si mozarella

Autor: Giu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 02 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Giu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 02 august 2010

Ingrediente
200 gr. penne rigate, 150 gr. pancetta, 100 gr mozarella, suc de rosii, busuioc proaspat, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare. Intr-o cratita se caleste pancetta cu un strop de ulei de masline. Se adauga peste pancetta sucul de rosii si se mai lasa cateva minute la foc mic. Dupa ce pastele sunt fierte se adauga in cratita cu sosul obtinut unde se mai calesc cateva minute impreuna. Se adauga mozarella taiata cubulete si busuiocul proaspat. Se lasa pe foc pana ce mozarella va incepe sa se inmoaie. Se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu panceta si mozarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza Calzone

Pizza Calzone

Prima data se prepara aluatul: se cerne faina, se adauga sarea, se face o adancitura in mijloc si

7 voturi    3 comentarii
2h
Paste si pizza
Placinta cu cartofi

Placinta cu cartofi

Dupa ce am curatat cartofii de coaja, ii spalam bine si i-am dat pe razatoarea mare. Ii acoperim

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Giu

    Giu (Chef de cuisine) , 05 august 2010

    E, asta a fost ceea ce m-a deranjat, ca tocmai de mine v-ati luat care sunt relativ noua in a posta retete, cu toate ca sunt convinsa ca exista si alte retete cu ingrediente in alte limbi. Dar, lasand la o parte neintelegerea pe care am avut-o, o sa fiu mai atenta data viitoare sa postez ingredientele in limba romana, pentru ca aveti si dvs o parte de dreptate. Spor la gatit si mai astept comentariile dvs la retetele pe care le voi mai posta in viitor!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 august 2010

    Draga mea, daca scriai de la inceput asa, dialogul asta nu avea loc. Mie nu mi s-a parut ca am fost nepoliticoasa. Sau poate la cei 60 de ani ai mei sa nu mai stiu eu ce e politetea? Am fost numai un pic revoltata, pentru ca nu esti nici prima nici ultima persoana care scrie retete ca ale tale. Dupa mine, ti-am spus ca am 60 de ani, voi sunteti nepoliticoase, ca nu tineti seama cine citeste reteta. Daca te-am ofensat in vreun fel, e pot sa-mi cer si scuze.

  • Giu

    Giu (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Cu scuzele de rigoare, pancetta e de fapt kaizerul nostru, iar mozarella e.....mozarella, nu cred ca as putea sa-i gasesc inlocuitor. Cu siguranta ca daca ati fi fost vorbitoare de italiana cunosteati cuvantul pancetta. Si sa va spun eu ce era mai civilizat: sa vorbiti un pic mai frumos, o intrebare nu strica, a..... si poate cu mai multa politete, dupa cum vedeti, doamna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Si daca in loc de panceta scriai slanina, ce era? De ce la o reteta in limba romana trebuie sa caut in dictionar? Chiar daca eram eu mare cunoscatoare de limba italiana s-ar fi putut sa nu cunosc cuvantul asta. Cred ca ar trebui sa dti si explicatiile in romana, asa ar fi corect si civilizat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 gr. penne rigate
  • 150 gr. pancetta
  • 100 gr mozarella
  • suc de rosii
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Giu
Fusilli cu ciuperci

Fusilli cu ciuperci

Se fierb pastele in apa clocotita cu sare. Intr-o cratita se pun la calit ciupercile cu un strop

2 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza

Giu (Chef de cuisine)

E, asta a fost ceea ce m-a deranjat, ca tocmai de mine v-ati luat care sunt relativ noua in a posta retete, cu toate ca sunt convinsa ca exista si alte retete cu ingrediente in alte limbi. Dar, lasand la o parte neintelegerea pe care am avut-o, o sa fiu mai atenta data viitoare sa postez ingredientele in limba romana, pentru ca aveti si dvs o parte de dreptate. Spor la gatit si mai astept comentariile dvs la retetele pe care le voi mai posta in viitor!

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna