Pere cu coniac

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru aproximativ 24 de bucati): 3 kg pere coapte,
  • 1 kg zahar,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 fasie lunga de coaja de lamaie,
  • 2 cuisoare,
  • 1/2 l coniac.

Mod de preparare

Se pun intr-o oala mare zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie, cuisoarele si 1 litru de apa si se tin la foc, amestecand intruna, pana ce s-a dizolvat zaharul, dupa care se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, fara capac, circa 15 minute.

Se curata perele de coaja si se taie in doua. Se indeparteaza partea lemnoasa, se pun in siropul de zahar si se intorc pe ambele parti. Se lasa sa fiarba incet 15-30 de minute, intorcandu-le din nou, si cand s-au inmuiat, se scot cu o lingura pentru spuma si se lasa sa se scurga deasupra unui vas, ca sa nu se piarda siropul.

Se clatesc 4 cupe pentru compot cu apa clocotita si se lasa sa stea in apa fierbinte pana cand vor fi umplute.

Se sterg paharele cu un servet curat si in fiecare din ele se toarna cate 4 linguri de coniac. Se umplu apoi pana la jumatate cu pere, se mai toarna cate 2 linguri de coniac si se umplu cu perele ramase. Peste ele se toarna restul de coniac si apoi siropul cam pana la 1 cm de la margine. Perele cu coniac se servesc reci, de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise