autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pere cu coniac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru aproximativ 24 de bucati): 3 kg pere coapte, , 1 kg zahar, , 1 lingurita esenta de vanilie, , 1 fasie lunga de coaja de lamaie, , 2 cuisoare, , 1/2 l coniac.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-o oala mare zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie, cuisoarele si 1 litru de apa si se tin la foc, amestecand intruna, pana ce s-a dizolvat zaharul, dupa care se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, fara capac, circa 15 minute.
Se curata perele de coaja si se taie in doua. Se indeparteaza partea lemnoasa, se pun in siropul de zahar si se intorc pe ambele parti. Se lasa sa fiarba incet 15-30 de minute, intorcandu-le din nou, si cand s-au inmuiat, se scot cu o lingura pentru spuma si se lasa sa se scurga deasupra unui vas, ca sa nu se piarda siropul.
Se clatesc 4 cupe pentru compot cu apa clocotita si se lasa sa stea in apa fierbinte pana cand vor fi umplute.
Se sterg paharele cu un servet curat si in fiecare din ele se toarna cate 4 linguri de coniac. Se umplu apoi pana la jumatate cu pere, se mai toarna cate 2 linguri de coniac si se umplu cu perele ramase. Peste ele se toarna restul de coniac si apoi siropul cam pana la 1 cm de la margine. Perele cu coniac se servesc reci, de la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu coniac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu gris si cocus

Prajitura cu gris si cocus

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade. Se unge o tava dreptunghiulara 20*30 cm cu putin ulei. Galbenusele

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru aproximativ 24 de bucati): 3 kg pere coapte
  • 1 kg zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 fasie lunga de coaja de lamaie
  • 2 cuisoare
  • 1/2 l coniac.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Trandafirasi din savarina cu gris