Se pun intr-o oala mare zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie, cuisoarele si 1 litru de apa si se tin la foc, amestecand intruna, pana ce s-a dizolvat zaharul, dupa care se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, fara capac, circa 15 minute.
Se curata perele de coaja si se taie in doua. Se indeparteaza partea lemnoasa, se pun in siropul de zahar si se intorc pe ambele parti. Se lasa sa fiarba incet 15-30 de minute, intorcandu-le din nou, si cand s-au inmuiat, se scot cu o lingura pentru spuma si se lasa sa se scurga deasupra unui vas, ca sa nu se piarda siropul.
Se clatesc 4 cupe pentru compot cu apa clocotita si se lasa sa stea in apa fierbinte pana cand vor fi umplute.
Se sterg paharele cu un servet curat si in fiecare din ele se toarna cate 4 linguri de coniac. Se umplu apoi pana la jumatate cu pere, se mai toarna cate 2 linguri de coniac si se umplu cu perele ramase. Peste ele se toarna restul de coniac si apoi siropul cam pana la 1 cm de la margine. Perele cu coniac se servesc reci, de la frigider.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii