autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu peste

Peste cu pasta harissa

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
4fileuri de peste, 2linguri pasta harissa, 1lingurita chimion macinat, 1lingura cu varf cu faina alba, 1ceapa mare, 100ml otet de vin rosu, 1/2lingurita scortisoara, 2lingurite cu miere, 1lingura apa de trandafiri, sare, 50ml ulei, 1punga cu legume congelate pentru servit

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca bine 1lingura de pasta harissa cu putina sare si chimionul macinat;se maseaza pestele pe ambela parti cu acest amestec,se pune pe o farfurie si se lasa la frigider cel putin doua ore;ideal ar fi sa stea pana a doua zi,astfel va intra aromele in peste si nu se va simti iuteala atat de tare.
Dupa acest timp,se trece pestele prin faina si se prajeste in ulei incins,dupa care se scoate pe o farfurie;uleiul ramas se scurge intr-o alta tigaie,se caleste ceapa tocata marunt,se adauga restul de pasta harissa,otetul,scortisoara,putina sare si 300ml apa;dupa 15min,timp in care sosul a scazut,se amesteca cu mierea,apa de trandafiri,se adauga pestele iar dupa 2-3min se opreste focul.
Se rastoarna legumele intr-un vas cu 1lingura de unt si se lasa pe foc mic cu capac 5min;dupa acest timp se condimenteaza cu sare si piper dupa gust apoi se opreste focul.
Se serveste pe farfurie legume iar alaturi pestele cu sos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu pasta harissa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu vinete si sos de iaurt

Pangasius cu vinete si sos de iaurt

Fileul de pangasius se taie bucatele, se sareaza, se pipereaza si se lasa o jumatate de ora la frigider. Vanata

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Calim ceapa maruntita in ulei incins, adaugam usturoiul pisat, ardeii iuti tocati si garam masala

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4fileuri de peste
  • 2linguri pasta harissa
  • 1lingurita chimion macinat
  • 1lingura cu varf cu faina alba
  • 1ceapa mare
  • 100ml otet de vin rosu
  • 1/2lingurita scortisoara
  • 2lingurite cu miere
  • 1lingura apa de trandafiri
  • sare
  • 50ml ulei
  • 1punga cu legume congelate pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Pastrav umplut cu somon