autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Sosuri

Pesto-varianta mea

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 august 2010

Ingrediente
1 buchet mare de busuioc, un pumn de nuci, 1 pumn de usturoi, suc de lămâie, ulei de bostan(dovleac), ulei de măsline, sare, piper, caşcaval mai tare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Se aleg frunzele de busuioc, după ce se spală şi se lasă la scurs buchetul.

Se pune în mixer: busuiocul, nucile curăţate şi usturoiul. Se mixează. Se adauga cam 2 linguri de ulei de bostan si apoi ulei de măsline, depinde cât de moale vrei să fie. Poţi pune şi suc de lămâie.

Se potriveste de sare şi de piper.

Eu nu am adăugat caşcavalul decât în momentul când îl pun pe paste.

Pesto se pune într-un borcan şi se păstrează la frigider câteva zile.

Se pot aroma nu numai pastele, ci si pestele sau alta carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto-varianta mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Ghiveci sau ketchup-la alegere

Ghiveci sau ketchup-la alegere

Se taie cubuleţe dovleacul şi se pune în cratiţă de 8 l care încape în cuptor. Se pune pe

20 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Maioneza

Maioneza

La fiecare galbenus de ou se adauga o lingurita de mustar. 10 galbenusuri - 10 lingurite de mustar,

1 vot    0 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am preparat si eu Pesto, dar in loc de nuci am pus samburi de pin. A iesit foarte gustos!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2012

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 buchet mare de busuioc
  • un pumn de nuci
  • 1 pumn de usturoi
  • suc de lămâie
  • ulei de bostan(dovleac)
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • caşcaval mai tare

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Lucia

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chutney de afine