autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Sosuri

Pesto-varianta mea

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 august 2010

Ingrediente
1 buchet mare de busuioc, un pumn de nuci, 1 pumn de usturoi, suc de lămâie, ulei de bostan(dovleac), ulei de măsline, sare, piper, caşcaval mai tare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Se aleg frunzele de busuioc, după ce se spală şi se lasă la scurs buchetul.

Se pune în mixer: busuiocul, nucile curăţate şi usturoiul. Se mixează. Se adauga cam 2 linguri de ulei de bostan si apoi ulei de măsline, depinde cât de moale vrei să fie. Poţi pune şi suc de lămâie.

Se potriveste de sare şi de piper.

Eu nu am adăugat caşcavalul decât în momentul când îl pun pe paste.

Pesto se pune într-un borcan şi se păstrează la frigider câteva zile.

Se pot aroma nu numai pastele, ci si pestele sau alta carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto-varianta mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Spanac

Spanac

Se fierbe spanacul cam 10 minute cat sa nu isi schimbe culoarea (nu trebuie sa devina verde pal,

1 vot    0 comentarii
30 min
Sosuri
Pasta de leurda

Pasta de leurda

Alegem frunzele, indepartam uscaturi, ganganii si altele...asta in cazul in care leurda este culeasa

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am preparat si eu Pesto, dar in loc de nuci am pus samburi de pin. A iesit foarte gustos!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2012

    Foarte gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 buchet mare de busuioc
  • un pumn de nuci
  • 1 pumn de usturoi
  • suc de lămâie
  • ulei de bostan(dovleac)
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • caşcaval mai tare

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Lucia

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Carnita de taur in sosulet.