autor:

sorina gabriela

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pflaumenkuchen mit Sahne - Tarte cu prune si smantana

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru blat :, 500g faina ,250g unt, zahar pudra,200g nuca fin pisata ,2 oua,100ml vin alb sec,un praf de sare., , Ingrediente necesare pentru umplutura din tarta:, 5oog prune,200g smantana pentru frisca sau smantana proaspata - neprocesata,2 oua ,100g zahar pudra .

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Untul moale(nu topit)se freaca cu zaharul si praful de sare .Apoi pe rand se incorporeaza ouale si vinul ,iar la sfarsit faina si nuca.Se framanta repede si se obtine un aluat foarte pufos ,putin lipicios.Nu se mai adauga faina pentru ca il ingreuneaza si pierde din fragezime.Se baga aluatul intr-o punga si se lasa pana a 2-a zi la congelator.
Se taie prunele felii sau sferturi daca sunt mai mici si se pun la scurs.Se scoate aluatul din congelator si il framantam putin ,pentru a se inmuia ,sa putem lucra cu el.Punem aluatul cu mana in tavi mici de tarte(16 bucati ) sau impartim in 2 si facem 2 tarte mari.
Intr-un castronel amestecam smantana cu cele 2 oua si 100g de zahar pudra .
Punem feli de prune in tavite si turnam cu lingura sosul de smantana.
Aprindem cuptorul la 170 de grade ,lasam putin la incins si introducem tartele pentru 20 de minute.
Sunt minunate ,aromate,fragede si se pot folosi orice fel de fructe proaspate.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pflaumenkuchen mit Sahne - Tarte cu prune si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta dolongaci (creata)

Placinta dolongaci (creata)

Se formeaza coca si se intinde subtire ca un taitel. Se rade branza pe toata suprafata foii. Atentie!

4 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura inteligenta

Prajitura inteligenta

Incorporez galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si esenta.Intre timp topesc untul in 50 g lapte,

32 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Un deliciu!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Frumoase si gustoase.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Hmmm...ce bune sunt...ne plac mult tartele...*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru blat :
  • 500g faina ,250g unt, zahar pudra,200g nuca fin pisata ,2 oua,100ml vin alb sec,un praf de sare.
  • Ingrediente necesare pentru umplutura din tarta:
  • 5oog prune,200g smantana pentru frisca sau smantana proaspata - neprocesata,2 oua ,100g zahar pudra .

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

76 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Un deliciu!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere acrisoare