Untul moale(nu topit)se freaca cu zaharul si praful de sare .Apoi pe rand se incorporeaza ouale si vinul ,iar la sfarsit faina si nuca.Se framanta repede si se obtine un aluat foarte pufos ,putin lipicios.Nu se mai adauga faina pentru ca il ingreuneaza si pierde din fragezime.Se baga aluatul intr-o punga si se lasa pana a 2-a zi la congelator.
Se taie prunele felii sau sferturi daca sunt mai mici si se pun la scurs.Se scoate aluatul din congelator si il framantam putin ,pentru a se inmuia ,sa putem lucra cu el.Punem aluatul cu mana in tavi mici de tarte(16 bucati ) sau impartim in 2 si facem 2 tarte mari.
Intr-un castronel amestecam smantana cu cele 2 oua si 100g de zahar pudra .
Punem feli de prune in tavite si turnam cu lingura sosul de smantana.
Aprindem cuptorul la 170 de grade ,lasam putin la incins si introducem tartele pentru 20 de minute.
Sunt minunate ,aromate,fragede si se pot folosi orice fel de fructe proaspate.
Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii