autor:

sorina gabriela

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pflaumenkuchen mit Sahne - Tarte cu prune si smantana

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru blat :, 500g faina ,250g unt,150g zahar pudra,200g nuca fin pisata ,2 oua,100ml vin alb sec,un praf de sare., , Ingrediente necesare pentru umplutura din tarta:, 5oog prune,200g smantana pentru frisca sau smantana proaspata - neprocesata,2 oua ,100g zahar pudra .

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Untul moale(nu topit)se freaca cu zaharul si praful de sare .Apoi pe rand se incorporeaza ouale si vinul ,iar la sfarsit faina si nuca.


Se framanta repede si se obtine un aluat foarte pufos ,putin lipicios.Nu se mai adauga faina pentru ca il ingreuneaza si pierde din fragezime.


Se baga aluatul intr-o punga si se lasa pana a 2-a zi la congelator.


Se taie prunele felii sau sferturi daca sunt mai mici si se pun la scurs.


Se scoate aluatul din congelator si il framantam putin ,pentru a se inmuia ,sa putem lucra cu el.Punem aluatul cu mana in tavi mici de tarte(16 bucati ) sau impartim in 2 si facem 2 tarte mari.


Intr-un castronel amestecam smantana cu cele 2 oua si 100g de zahar pudra .


Punem feli de prune in tavite si turnam cu lingura sosul de smantana.


Aprindem cuptorul la 170 de grade ,lasam putin la incins si introducem tartele pentru 20 de minute.


Sunt minunate ,aromate,fragede si se pot folosi orice fel de fructe proaspate.


Pofta buna.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor

Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor

Cernem făina și la mijloc turnăm oul batut cu laptele calduț, zahărul, untul moale,drojdia si

8 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Faina se amesteca bine cu sarea.In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.Se lasa sa creasca intr-un

30 voturi    5 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Un deliciu!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Frumoase si gustoase.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Hmmm...ce bune sunt...ne plac mult tartele...*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru blat :
  • 500g faina ,250g unt,150g zahar pudra,200g nuca fin pisata ,2 oua,100ml vin alb sec,un praf de sare.
  • Ingrediente necesare pentru umplutura din tarta:
  • 5oog prune,200g smantana pentru frisca sau smantana proaspata - neprocesata,2 oua ,100g zahar pudra .

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Salata de dovlecel cu nuca

Salata de dovlecel cu nuca

Se spala dovlecei, se curata de coaja, un rand da unul nu. Se taie felii foarte subtiri. Din aceste

14 voturi    12 comentarii
15 min
Aperitive
Penne Napolitana

Penne Napolitana

Punem pastele la fiert in apa cu sare si un strop de ulei. sfat : Punem un varf de lingurita cu

6 voturi    7 comentarii
20 min
Paste si pizza
Piure de urzici

Piure de urzici

Pentru ca ne plac foarte mult si locuim intr-o zona cu multe paduri,mergem la cules de urzici si

50 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mirey (Chef de cuisine)

Un deliciu!

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Procedezi asa Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute,se lasa sa se raceasca apoi se framanta

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu branza de vaci

Cozonac cu branza de vaci

Pentru aluat: Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje