autor:

sorina gabriela

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Pflaumenkuchen mit Sahne - Tarte cu prune si smantana

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru blat :, 500g faina ,250g unt, zahar pudra,200g nuca fin pisata ,2 oua,100ml vin alb sec,un praf de sare., , Ingrediente necesare pentru umplutura din tarta:, 5oog prune,200g smantana pentru frisca sau smantana proaspata - neprocesata,2 oua ,100g zahar pudra .

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Untul moale(nu topit)se freaca cu zaharul si praful de sare .Apoi pe rand se incorporeaza ouale si vinul ,iar la sfarsit faina si nuca.Se framanta repede si se obtine un aluat foarte pufos ,putin lipicios.Nu se mai adauga faina pentru ca il ingreuneaza si pierde din fragezime.Se baga aluatul intr-o punga si se lasa pana a 2-a zi la congelator.
Se taie prunele felii sau sferturi daca sunt mai mici si se pun la scurs.Se scoate aluatul din congelator si il framantam putin ,pentru a se inmuia ,sa putem lucra cu el.Punem aluatul cu mana in tavi mici de tarte(16 bucati ) sau impartim in 2 si facem 2 tarte mari.
Intr-un castronel amestecam smantana cu cele 2 oua si 100g de zahar pudra .
Punem feli de prune in tavite si turnam cu lingura sosul de smantana.
Aprindem cuptorul la 170 de grade ,lasam putin la incins si introducem tartele pentru 20 de minute.
Sunt minunate ,aromate,fragede si se pot folosi orice fel de fructe proaspate.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pflaumenkuchen mit Sahne - Tarte cu prune si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macaroane cu nuca

Macaroane cu nuca

Albusele se bat bine cu mixerul la viteza cea mai mare,pina incepe sa se formeze bezea atunci se

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec pufos cu glazura de vanilie

Chec pufos cu glazura de vanilie

Cel mai important lucru (cel putin pt mine) este ca toate ingrendientele sa le masurati cu aceiasi

7 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Un deliciu!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Frumoase si gustoase.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Hmmm...ce bune sunt...ne plac mult tartele...*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru blat :
  • 500g faina ,250g unt, zahar pudra,200g nuca fin pisata ,2 oua,100ml vin alb sec,un praf de sare.
  • Ingrediente necesare pentru umplutura din tarta:
  • 5oog prune,200g smantana pentru frisca sau smantana proaspata - neprocesata,2 oua ,100g zahar pudra .

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

83 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Un deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de capsuni