Tomatillo sau Physalis Philadelphica este originara din Mexic si face parte din familia Solanaceae; fructul este inconjurat de o mantie ca hartia, la maturitate au culori diferite de galben, rosu, verde sau chiar purpuriu. Sunt puternic aromate, de aceea se folosesc la pregatirea dulceturilor avand un continut ridicat de pectina dar se folosesc si in diferite sosuri, consumate prajite, fierte si murate.
Toate legumele curatate, spalate, taiate, se pun in borcan intercalate cu physalis iar deasupra si printre ele se pun flori de marar.
Se fierbe apa cu sare (la 1l de apa se adauga 1lingura cu sare), se toarna fierbinte in borcan, se infileteaza bine capacul,se raceste in patura dupa care se da borcanul la camara.
Dupa 7-10 zile se poate consuma.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii