autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Fripturi

Picior de miel umplut ,cu crusta de brinza

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Ingrediente
1 picior de miel de aproximativ 3 kg,de la care s-a scos osul, umplutura:, -1 ou, -2 legaturi ceapa verde ,tocata, -2 felii de piine muiata in lapte, -rozmarin, -cimbru, -sare, -piper, crusta:, -2 cepe mari tocate, -3-4 catei de usturoi pisati, -1 cub supa concentrata, -2 galbenusuri, -nucusoara rasa -un virf de cutit, -125g brinza ras, -1/2 ceasca orez cu bobul rotund

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Din piciorul de miel se taie cam 200g care se toaca.
Tocatura se amesteca cu oul,piinea,ceapa ,rozmarinul, cimbrul, sarea si piperul.
Se umple piciorul, se coase,se sareaza si pipereaza pe deasupra si se prajese cam 1 -1/2 h la cuptor(intorcind din cind in cind carnea si ungind-o cu sosul scurs)
Cind e gata se pune pe un gratar si se unge cu crusta obtinuta astfel:
Orezul,ceapa si usturoiul se fierb in supa 20 min si
se mixeaza cu galbenusurile si nucusoara .
Crema obtinuta se amesteca cu 3/4 din brinza rasa si se unge piciorul.Restul de brinza se presara deasupra
Se mai da la cuptor pentru 20 min.
Sosul care s-a lasat de la friptura se pune in sosiera si se serveste alaturi
Se servese cu garnitura de cartofi natur taiati bilute si presarati cu patrunjel verde,rosii intregi coapte la gratar si buchetele de sparanghel gratinat infasurate in bacon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de miel umplut ,cu crusta de brinza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi

"Roast beef " la cuptor, cu sos si ciuperci

Ca felul principal de sarbatorile Pascale am ales" Roast beef "la cuptor, dupa cum vedeti am incercat

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Fripturi
Antricot de manzat cu sos gorgonzola

Antricot de manzat cu sos gorgonzola

Antricoatele se taie mai gros si se fac la gratar,sau la tigaie in putin unt. Separat se face sosul:se

2 voturi    5 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 picior de miel de aproximativ 3 kg,de la care s-a scos osul
  • umplutura:
  • -1 ou
  • -2 legaturi ceapa verde ,tocata
  • -2 felii de piine muiata in lapte
  • -rozmarin
  • -cimbru
  • -sare
  • -piper
  • crusta:
  • -2 cepe mari tocate
  • -3-4 catei de usturoi pisati
  • -1 cub supa concentrata
  • -2 galbenusuri
  • -nucusoara rasa -un virf de cutit
  • -125g brinza ras
  • -1/2 ceasca orez cu bobul rotund

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pulpe de pui cu cartofi si bere neagra