autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Fripturi

Picior de miel umplut ,cu crusta de brinza

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Ingrediente
1 picior de miel de aproximativ 3 kg,de la care s-a scos osul, umplutura:, -1 ou, -2 legaturi ceapa verde ,tocata, -2 felii de piine muiata in lapte, -rozmarin, -cimbru, -sare, -piper, crusta:, -2 cepe mari tocate, -3-4 catei de usturoi pisati, -1 cub supa concentrata, -2 galbenusuri, -nucusoara rasa -un virf de cutit, -125g brinza ras, -1/2 ceasca orez cu bobul rotund

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Din piciorul de miel se taie cam 200g care se toaca.
Tocatura se amesteca cu oul,piinea,ceapa ,rozmarinul, cimbrul, sarea si piperul.
Se umple piciorul, se coase,se sareaza si pipereaza pe deasupra si se prajese cam 1 -1/2 h la cuptor(intorcind din cind in cind carnea si ungind-o cu sosul scurs)
Cind e gata se pune pe un gratar si se unge cu crusta obtinuta astfel:
Orezul,ceapa si usturoiul se fierb in supa 20 min si
se mixeaza cu galbenusurile si nucusoara .
Crema obtinuta se amesteca cu 3/4 din brinza rasa si se unge piciorul.Restul de brinza se presara deasupra
Se mai da la cuptor pentru 20 min.
Sosul care s-a lasat de la friptura se pune in sosiera si se serveste alaturi
Se servese cu garnitura de cartofi natur taiati bilute si presarati cu patrunjel verde,rosii intregi coapte la gratar si buchetele de sparanghel gratinat infasurate in bacon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de miel umplut ,cu crusta de brinza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov). Se

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Aripioare picante în sos de vin

Aripioare picante în sos de vin

Reteta o am de la o colegã, e preferata familiei. Am fãcut si eu si a iesit super bun, mai ales

6 voturi    3 comentarii
25 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 picior de miel de aproximativ 3 kg,de la care s-a scos osul
  • umplutura:
  • -1 ou
  • -2 legaturi ceapa verde ,tocata
  • -2 felii de piine muiata in lapte
  • -rozmarin
  • -cimbru
  • -sare
  • -piper
  • crusta:
  • -2 cepe mari tocate
  • -3-4 catei de usturoi pisati
  • -1 cub supa concentrata
  • -2 galbenusuri
  • -nucusoara rasa -un virf de cutit
  • -125g brinza ras
  • -1/2 ceasca orez cu bobul rotund

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Ciolan afumat la cuptor cu salatã Coleslaw