Picior de miel umplut ,cu crusta de brinza

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 picior de miel de aproximativ 3 kg,de la care s-a scos osul
  • umplutura:
  • -1 ou
  • -2 legaturi ceapa verde ,tocata
  • -2 felii de piine muiata in lapte
  • -rozmarin
  • -cimbru
  • -sare
  • -piper
  • crusta:
  • -2 cepe mari tocate
  • -3-4 catei de usturoi pisati
  • -1 cub supa concentrata
  • -2 galbenusuri
  • -nucusoara rasa -un virf de cutit
  • -125g brinza ras
  • -1/2 ceasca orez cu bobul rotund

Mod de preparare

Din piciorul de miel se taie cam 200g care se toaca.

Tocatura se amesteca cu oul,piinea,ceapa ,rozmarinul, cimbrul, sarea si piperul.

Se umple piciorul, se coase,se sareaza si pipereaza pe deasupra si se prajese cam 1 -1/2 h la cuptor(intorcind din cind in cind carnea si ungind-o cu sosul scurs)

Cind e gata se pune pe un gratar si se unge cu crusta obtinuta astfel:

Orezul,ceapa si usturoiul se fierb in supa 20 min si

se mixeaza cu galbenusurile si nucusoara .

Crema obtinuta se amesteca cu 3/4 din brinza rasa si se unge piciorul.Restul de brinza se presara deasupra

Se mai da la cuptor pentru 20 min.

Sosul care s-a lasat de la friptura se pune in sosiera si se serveste alaturi

Se servese cu garnitura de cartofi natur taiati bilute si presarati cu patrunjel verde,rosii intregi coapte la gratar si buchetele de sparanghel gratinat infasurate in bacon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise