autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2014

Ingrediente
1 picior de porc afumat, 500 ml vin rosu, sare, piper macinat, piper boabe, 4-5 foi de dafin, 3-4 catei de usturoi, 1 lingurita cimbru uscat, boia de ardei dulce, , Pentru sos:, , 1 radacina hrean, 2-3 linguri zeama de lamaie, sare, 150 gr iaurt, 6-7 linguri cu varf smantana

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Spalam putin piciorul de porc.
Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine.
Punem piciorul in acest amestec, il acoperim si il dam la rece peste noapte.
A doua zi punem piciorul intr-o oala cu apa, cateva boabe de piper, 3 foi de dafin rupte bucatele si il fierbem cam 40-45 de minute, dar nu aruncam sosul de vin.
Dupa ce s-a fiert, il tranferam intr-o tava, turnam vinul cu mirodenii si 2-3 polonice din zeama in care a fiert.
Curatam usturoiul, il taiem in jumatati si impanam carnea.
Punem si celelalte foi de dafin, putina boia deasupra, il acoperim cu folie alimentara si il introducem in cuptor la o temperatura potrivita.
Din cand in cand il mai descoperim ca sa il stropim cu zeama din tava.
Cand este bine patruns, il descoperim si il mai lasam 10-15 minute sa se rumeneasca. Cand este gata il scoatem din cuptor dar il pastram invelit sa nu se usuce.
Sosul:
Curatam hreanul, il spalam si il dam pe razatoarea mica.
Adaugam zeama de lamaie, putina sare, il lasam 5 minute sa se macereze, apoi incorporam iaurtul, smantana si amestecam bine.
Se serveste alaturi de deliciosul ciolan!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Picior de porc cu sos de hrean si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul. Se adauga untul topit si sucul de clementine. Se cerne faina

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Sarmalute in cuib cu afumatura

Sarmalute in cuib cu afumatura

Se toaca ceapa si se pune la calit, se adauga pasta de tomate si se lasa la racit. Intr-un bol

3 voturi    2 comentarii
4h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Pai daca este bun Valentina, cum sa nu se manance?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Si noua ne place tare mult...Il pregatesc mereu cu placere si se mananca imediat...

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2014

    Multumesc Izabela!

    • Fara foto

      Popescu Izabela , 16 ianuarie 2014

      super bun este nemaipomenit

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014

      Multumesc Floriean.

    • Fara foto

      Floriean Duca , 09 ianuarie 2014

      Pare interesanta si accesibila tuturor

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 picior de porc afumat
  • 500 ml vin rosu
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • boia de ardei dulce
  • Pentru sos:
  • 1 radacina hrean
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • 150 gr iaurt
  • 6-7 linguri cu varf smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Pai daca este bun Valentina, cum sa nu se manance?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

0 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Sarmale old & new style