Piept de curcan cu arahide caramelizate si risotto exotic

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4-6 portii:
  • - pentru friptura - piept de curcan dezosat (cam 800 g), sare, zahar vanilinat, 2 ardei iuti, 2 catei de usturoi, putin ulei
  • - pentru garnitura de arahide - 150 g arahide, 2 linguri ulei, 1 lingura pesmet, 1 lingura miere, 1 lingurita curry iute
  • - pentru risotto - 300 g orez, sucul de la 1 lamaie si 1 portocala, 4 piersici, 1 lingura miere, 150 ml vin alb demisec, putin gin (sau rachiu)

Mod de preparare

Punem la fiert orezul calit prealabil in putin ulei si sare (pana isi schimba culoarea). Spalam, decojim piersicile si le maruntim. Taiem ardeii iuti de-alungul lor, eliminand semintele. Curatam usturoiul si taiem in bucati mari.

Intre timp topim mierea, caramelizam piersicile taiate cubulete si stingem cu vinul alb, respectiv sucul de portocala. Lasam la foc domol pana obtinem o crema mai consistenta. La final parfumam cu zeama de lamaie si putin gin (sau rachiu).

Portionam pieptul de curcan (in functie de numarul persoanelor), crestam usor pe ambele parti si condimentam cu sare, respectiv zahar vanilinat. Prajim scurt (3-4 minute) in uleiul incins, alaturi de ardeiul iute si usturoi. Scoatem feliile de curcan din uleiul picant, le asezam intr-o tava si introducem in cuptor (la foc mic) pentru circa 10 minute. Din cand in cand mai turnam putin ulei peste friptura, pentru ca pieptul sa nu se usuce.

Indepartam ardeiul iute si usturoiul calit, mai adaugam putin ulei si prajim arahidele pana devin aurii. Condimentam cu praful de curry iute si turnam mierea, lasand sa se caramelizeze.

Amestecam orezul fiert cu sosul de piersici, pastrand cateva lingurite pentru decorare.

Servim friptura garnisita cu arahidele caramelizate, orezul exotic si sosul parfumat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise