autor:

Ady

» » Fripturi

Piept de curcan cu arahide caramelizate si risotto exotic

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 4-6 portii:, - pentru friptura - piept de curcan dezosat (cam 800 g), sare, zahar vanilinat, 2 ardei iuti, 2 catei de usturoi, putin ulei, - pentru garnitura de arahide - 150 g arahide, 2 linguri ulei, 1 lingura pesmet, 1 lingura miere, 1 lingurita curry iute, - pentru risotto - 300 g orez, sucul de la 1 lamaie si 1 portocala, 4 piersici, 1 lingura miere, 150 ml vin alb demisec, putin gin (sau rachiu)

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem la fiert orezul calit prealabil in putin ulei si sare (pana isi schimba culoarea). Spalam, decojim piersicile si le maruntim. Taiem ardeii iuti de-alungul lor, eliminand semintele. Curatam usturoiul si taiem in bucati mari.

Intre timp topim mierea, caramelizam piersicile taiate cubulete si stingem cu vinul alb, respectiv sucul de portocala. Lasam la foc domol pana obtinem o crema mai consistenta. La final parfumam cu zeama de lamaie si putin gin (sau rachiu).

Portionam pieptul de curcan (in functie de numarul persoanelor), crestam usor pe ambele parti si condimentam cu sare, respectiv zahar vanilinat. Prajim scurt (3-4 minute) in uleiul incins, alaturi de ardeiul iute si usturoi. Scoatem feliile de curcan din uleiul picant, le asezam intr-o tava si introducem in cuptor (la foc mic) pentru circa 10 minute. Din cand in cand mai turnam putin ulei peste friptura, pentru ca pieptul sa nu se usuce.

Indepartam ardeiul iute si usturoiul calit, mai adaugam putin ulei si prajim arahidele pana devin aurii. Condimentam cu praful de curry iute si turnam mierea, lasand sa se caramelizeze.

Amestecam orezul fiert cu sosul de piersici, pastrand cateva lingurite pentru decorare.

Servim friptura garnisita cu arahidele caramelizate, orezul exotic si sosul parfumat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu arahide caramelizate si risotto exotic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
PIEPT DE PUI LA GRATAR CU FASOLE VERDE RASOL

PIEPT DE PUI LA GRATAR CU FASOLE VERDE RASOL

Fasolea se curata si se spala si se fierbe in apa cu sare si cele 2 linguri de vegeta.Cand fasolea

6 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Kalua Pig

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca

2 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4-6 portii:
  • - pentru friptura - piept de curcan dezosat (cam 800 g)
  • sare
  • zahar vanilinat
  • 2 ardei iuti
  • 2 catei de usturoi
  • putin ulei
  • - pentru garnitura de arahide - 150 g arahide
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita curry iute
  • - pentru risotto - 300 g orez
  • sucul de la 1 lamaie si 1 portocala
  • 4 piersici
  • 1 lingura miere
  • 150 ml vin alb demisec
  • putin gin (sau rachiu)

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpa si ficat de miel la grill (gratar) pentru Inaltarea Domnului