autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2013

Ingrediente
1/2 piept de curcan fara pielita si os, 150 g sunca de pui, 400 g ciuperci taiate, 1 caciulie usturoi, 400 g iaurt degresat, 2 lingurite mustar, 2 singuri sos soia, 2 linguri sos Worcestershire, 150 g cascaval felii, 1 kg cartofi albi, 100 ml vin alb, 100 g unt, 2 linguri ulei de masline, 1-2 rosii mici, patrunjel verde, salvie, piper, boia

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua sosuri, condimente, 2-3 catei usturoi ,vin si 1 lingurita mustar. Lasam carnea cateva ore la rece, in aceasta marinada.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii subtiri dar nu de tot, sa nu se desprinda feliile de cartof.
Pentru fiecare cartof pregatim cate o foaie de folie de aluminiu pe care presaram sare grunjoasa( la cei de la regim nu punem sare si unt), asezam un cartof pe care il condimentam apoi asezam o feliuta de unt pe el.
Strangem folia bine pe fiecare cartof avand grija sa nu poata iesi aburii cand cartofii se coc.
Luam pieptul de curcan din marinada, il crestam si asezam cateva felii de usturoi in el.Punem pieptul intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt. Deasupra lui punem uleiul de masline si rondele de rosii.
Dam pieptul de curcan si cartofii la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C sa se coaca , pentru aproximativ o ora.
Verificam apoi daca sunt toate coapte.
Intre timp , pregatim sosul de iaurt cu ciuperci.
Intr-un bol punem iaurtul, 1 lingurita mustar, 1-2 catei usturoi presat, patrunjel verde, piper macinat.Amestecam bine sa se omogenizeze , apoi adauham 1/2 din ciupercile taiate marunt.Amestecam si sosul este gata. Daca nu sunteti la regim puteti adauga si putina sare.
Pieptul il taiem felii de 1 cm grosime si il punem pe o farfurie termorezistenta unsa cu putin unt.Deasupra feliilor de piept punem ciuperci taiate marunt, apoi felii de sunca si felii de cascaval.
Dam farfuria 5-10 minute la cuptorul incalzit sau la microunde sa se topeasca cascavalul.
Cand cascavalul s-a topit , montam pe farfuria de servit, cate o felie de piept si cate un cartof , peste care punem sos de iaurt cu ciuperci , apoi ornam.
Veti vedea ca si ceva mai dietetic , poate fi gustos....
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gaina gril

Gaina gril

se pregateste un marinat din toate ingredientele de mai sus. se gaureste gaina cu un cutit si se

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza romana cu kaiser

Pizza romana cu kaiser

Se preincalzeste cuptorul 10 minute la 180 de grade. In acest timp, se ia o tava rotunda speciala

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Minunata reteta !!! Gust Divin si prezentare impecabila !!! Multumesc, pentru ca ne-ai daruit-o cu atata dragoste ! O salvez si desigur ca o voi pregati in curand. :)

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan fara pielita si os
  • 150 g sunca de pui
  • 400 g ciuperci taiate
  • 1 caciulie usturoi
  • 400 g iaurt degresat
  • 2 lingurite mustar
  • 2 singuri sos soia
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 150 g cascaval felii
  • 1 kg cartofi albi
  • 100 ml vin alb
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 rosii mici
  • patrunjel verde
  • salvie
  • piper
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Minunata reteta !!! Gust Divin si prezentare impecabila !!! Multumesc, pentru ca ne-ai daruit-o cu atata dragoste ! O salvez si desigur ca o voi pregati in curand. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui in sos de smantana cu mamaliguta