autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2013

Ingrediente
1/2 piept de curcan fara pielita si os, 150 g sunca de pui, 400 g ciuperci taiate, 1 caciulie usturoi, 400 g iaurt degresat, 2 lingurite mustar, 2 singuri sos soia, 2 linguri sos Worcestershire, 150 g cascaval felii, 1 kg cartofi albi, 100 ml vin alb, 100 g unt, 2 linguri ulei de masline, 1-2 rosii mici, patrunjel verde, salvie, piper, boia

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pieptul de curcan desfacut in doua il punem intr-un vas in care am facut o marinada din cele doua sosuri, condimente, 2-3 catei usturoi ,vin si 1 lingurita mustar. Lasam carnea cateva ore la rece, in aceasta marinada.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii subtiri dar nu de tot, sa nu se desprinda feliile de cartof.
Pentru fiecare cartof pregatim cate o foaie de folie de aluminiu pe care presaram sare grunjoasa( la cei de la regim nu punem sare si unt), asezam un cartof pe care il condimentam apoi asezam o feliuta de unt pe el.
Strangem folia bine pe fiecare cartof avand grija sa nu poata iesi aburii cand cartofii se coc.
Luam pieptul de curcan din marinada, il crestam si asezam cateva felii de usturoi in el.Punem pieptul intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt. Deasupra lui punem uleiul de masline si rondele de rosii.
Dam pieptul de curcan si cartofii la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C sa se coaca , pentru aproximativ o ora.
Verificam apoi daca sunt toate coapte.
Intre timp , pregatim sosul de iaurt cu ciuperci.
Intr-un bol punem iaurtul, 1 lingurita mustar, 1-2 catei usturoi presat, patrunjel verde, piper macinat.Amestecam bine sa se omogenizeze , apoi adauham 1/2 din ciupercile taiate marunt.Amestecam si sosul este gata. Daca nu sunteti la regim puteti adauga si putina sare.
Pieptul il taiem felii de 1 cm grosime si il punem pe o farfurie termorezistenta unsa cu putin unt.Deasupra feliilor de piept punem ciuperci taiate marunt, apoi felii de sunca si felii de cascaval.
Dam farfuria 5-10 minute la cuptorul incalzit sau la microunde sa se topeasca cascavalul.
Cand cascavalul s-a topit , montam pe farfuria de servit, cate o felie de piept si cate un cartof , peste care punem sos de iaurt cu ciuperci , apoi ornam.
Veti vedea ca si ceva mai dietetic , poate fi gustos....
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Carnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga

26 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Gratin de penne cu sos

Gratin de penne cu sos

Intr-o cratita,se prajesc,putin dovleceii;apoi se scot si se pun de-o parte.In acelasi ulei,se prajeste

10 voturi    17 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

    Minunata reteta !!! Gust Divin si prezentare impecabila !!! Multumesc, pentru ca ne-ai daruit-o cu atata dragoste ! O salvez si desigur ca o voi pregati in curand. :)

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan fara pielita si os
  • 150 g sunca de pui
  • 400 g ciuperci taiate
  • 1 caciulie usturoi
  • 400 g iaurt degresat
  • 2 lingurite mustar
  • 2 singuri sos soia
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 150 g cascaval felii
  • 1 kg cartofi albi
  • 100 ml vin alb
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 rosii mici
  • patrunjel verde
  • salvie
  • piper
  • boia

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Minunata reteta !!! Gust Divin si prezentare impecabila !!! Multumesc, pentru ca ne-ai daruit-o cu atata dragoste ! O salvez si desigur ca o voi pregati in curand. :)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Arme sfaramate