autor:

Camelia Grosu

» » Fripturi

Piept de curcan invelit in foi de varza acra

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2010

Ingrediente
-un piept de curcan intreg sau taiat in doua, -o varza acra sau doua daca pieptul este taiat in doua, -putina zeama de varza acra, cat sa poata sa fiarba friptura in vas

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Daca pieptul de curcan este mare il tai in doua si-l fac pe rand, pentru ca intra mai multe foi de varza (vor intra 2 verze-cate o varza la fiecare jumatate de piept), iar varza facuta astfel are un gust deosebit de bun.Daca pieptul este mic cum a fost al meu de acum il faci pe tot odata. Se desface varza foaie cu foaie. Se ia pieptul de curcan si se inveleste in cat mai multe foi de varza si se aseaza in vasul termorezistent. Se pune ulei si putina zeama de varza cat sa poata sa fiarba carnea si se baga la cuptor. Se tine pana se face varza. Varza va fi deosebit de buna, iar carnea deosebit de frageda si va avea un gust deosebit. Se serveste o bucata de piept alaturi de bucati de varza din friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan invelit in foi de varza acra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa la cuptor

Ceafa la cuptor

Feliile de ceafa se spala si se usuca cu un servet de bucatarie. Se aseaza in tava. Deasupra repartizam

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Chicken McNuggets

Chicken McNuggets

se taie pieptul de curcan in bucatele mai mic patratoase se condimenteaza ouale se bat spuma si

5 voturi    3 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Londila (Bucatar) , 26 iunie 2015

    Delicios!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Foarte interesanta reteta. Eu fac rulouri din piept de pui invelite in foaie de varza. Imi place foarte mult. Voi incerca si reteta asta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Tare bun trebuie sa fie!!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • -un piept de curcan intreg sau taiat in doua
  • -o varza acra sau doua daca pieptul este taiat in doua
  • -putina zeama de varza acra
  • cat sa poata sa fiarba friptura in vas

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Londila (Bucatar)

Delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulada de porc