autor:

cretu_veronica22

» » Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos de portocale

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2018

Ingrediente
1 piept de gasca, 1 varza mica, 1 bucata de 5-6 cm dintr-un praz, sare si piper, 3 portocale, daca vreti 1 pahar de vin roze sau albpentru varza,eu nu am pus, 2 linguri zahar, 50 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Prima data tocam julien prazul pe care-l punem la calit in putin ulei. Adaugam varza taiata si ea fideluta. Daca dorim putem pune peste varza 1 pahar de vin, sare si piper si lasam sa se gateasca. Intre timp va scadea aproape tot lichidul.

Pieptul de gasca se fasoneaza daca mai este necesar, insa in general cel din magazin este gata fasonat.

Se cresteaza pielea fara a taia si carnea.

Intr-o tigaie incinsa se pune bucata de piept cu pielea in jos. Lasam sa se prajeasca incet. Se intoarce carnea sa se faca pe ambele parti. Trebuie sa fie rumena la exterior, insa cand o vom taia trebuie sa fie roze.

Dupa prajire scoatem carnea pe o farfurie si scurgem grasimea rezultata. Daca dorim mai putem adauga o parte din grasime peste varza pentru gust, insa conditia este ca la inceput sa existe la calit varza extrem de putin ulei.

In tigaia in care am facut carnea se pune sucul de la doua din cele trei portocale. Cea de a treia se rade coaja si apoi se curata si se feliaza.

In sucul care fierbe se adauga zaharul, aveti grija sa gustati cat de dulce este sucul, daca e dulce, puneti mai putin zahar. Se adauga de asemeni sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba pana scade si apoi in acest sos eu am adaugat pentru 1 minut carnea de gasca feliata, feliile de portocala, untul si coaja de portocala. Se misca usor toate in tigaie pentru a nu rupe feliile de portocala.

Stingem focul se servim cat este foarte cald. Pentru un gust deosebit adaugam frunzulite de cimbrisor in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulasch din Tihanny

Gulasch din Tihanny

Aceasta este o reteta maghiara originala de la o doamna de 74 de ani. In untura de porc se dunstuieste

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Snitel prahovean

Snitel prahovean

Carnea se bate, se sareaza/pipereaza, se trece prin faina si oua( condimentate, in care se adauga

12 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de gasca
  • 1 varza mica
  • 1 bucata de 5-6 cm dintr-un praz
  • sare si piper
  • 3 portocale
  • daca vreti 1 pahar de vin roze sau albpentru varza,eu nu am pus
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute banatene in foi de vita