Pieptul de porc se taie felii cam de 15 mm grosime si se condimenteaza bine. Cartofii noi curatati se taie felii nu prea subtiri si se pun intr-un vas mai mare de sticla termorezistenta impreuna cu ceapa si usturoiul verde tocate si feliute de peperoni. Se adauga boia, ketchup, ulei, condimente, sare, piper, verdeata si 350 ml apa. Puneti deasupra feliile de carne, acoperiti cu o folie de aluminiu si dati tava la cuptor pentru o ora.
Scoateti vasul din cuptor, indepartati folia, completati zeama daca este nevoie, presarati deasupra cu usturoi tocat, boia, piper, verdeata si dati din nou la cuptor 30 minute pana se rumeneste frumos. Daca nu este destul de frageda carnea, puteti sa o stropiti cu 50 ml vin. mai dati vasul la cuptor pentru inca 10-15 minute la foc foarte mic.
Scoateti pe un platou cartofii, asezati carnea deasupra, decorati cu verdeturi, feliute de usturoi si de peperoni. Turnati in platou si putina zeama ramasa in vas.
Merita sa o incercati. Este delicioasa. Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii