autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Piept de porc cu cartofi noi la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
1 bucata nu prea grasa de piept de porc (1,2-1,5 kg), 1.5 kg cartofi noi, 1 legatura ceapa + usturoi verde, 2 peperoni, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar, 2 linguri ulei de masline, boia, cimbru, ketchup, usturoi granulat, condimente pentru friptura, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Pieptul de porc se taie felii cam de 15 mm grosime si se condimenteaza bine. Cartofii noi curatati se taie felii nu prea subtiri si se pun intr-un vas mai mare de sticla termorezistenta impreuna cu ceapa si usturoiul verde tocate si feliute de peperoni. Se adauga boia, ketchup, ulei, condimente, sare, piper, verdeata si 350 ml apa. Puneti deasupra feliile de carne, acoperiti cu o folie de aluminiu si dati tava la cuptor pentru o ora.
Scoateti vasul din cuptor, indepartati folia, completati zeama daca este nevoie, presarati deasupra cu usturoi tocat, boia, piper, verdeata si dati din nou la cuptor 30 minute pana se rumeneste frumos. Daca nu este destul de frageda carnea, puteti sa o stropiti cu 50 ml vin. mai dati vasul la cuptor pentru inca 10-15 minute la foc foarte mic.
Scoateti pe un platou cartofii, asezati carnea deasupra, decorati cu verdeturi, feliute de usturoi si de peperoni. Turnati in platou si putina zeama ramasa in vas.
Merita sa o incercati. Este delicioasa. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
flamenquines

flamenquines

Cu ciocaneluL batem bine muschiuleti pana devin subtirei.Tocam marunt usturoiul ,punem deasupra patrunjelul

21 voturi    10 comentarii
1h
Fripturi
MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste

5 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2010

    Nu stiu ce sa mananc mai intai! Tot ce faci tu e delicios si as prepara din fiebare, dar deja arat ca un butoi.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata nu prea grasa de piept de porc (1,2-1,5 kg)
  • 1.5 kg cartofi noi
  • 1 legatura ceapa + usturoi verde
  • 2 peperoni
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri ulei de masline
  • boia
  • cimbru
  • ketchup
  • usturoi granulat
  • condimente pentru friptura
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Nu stiu ce sa mananc mai intai! Tot ce faci tu e delicios si as prepara din fiebare, dar deja arat ca un butoi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Bucatele crocante de pui cu cipsuri de casa