autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Piept de porc la gratar cu cartofi natur

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2009

Ingrediente
600 g piept de porc feliat, 400 g cartofi, 1 capatana de usturoi, cateva fire patrunjel verde, 1 ardei peperoni nu prea iute, 2 linguri ulei, 2 lingurite ulei de masline, 1 lingurita zahar, sare, piper, paprika, cimbru, condimente pentru friptura

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Se condimenteaza feliile de piept de porc cu piper, paprika, cimbru, condimente pentru friptura si se ung cu uleiul de masline. Dupa ce stau 10 minute se pun pe gratar, cate 10-15 minute pe fiecare parte. (vezi video)
Intre timp puneti 1 litru de apa cu zahar si putina sare la fiert. Curatati cartofii, taiati-i cubulete si puneti-i in apa cu cele 2 linguri de ulei si lasati sa fiarba la foc mic 20 minute.
Asezati pe un platou cartofii, feliile de carne, decorati cu feliute de ardei si usturoi, frunzulite de patrunjel verde. Separat preparati un mujdei de usturoi cu care stropiti carnea.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la gratar cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui umplute cu masline, kaizer si busuioc

Pulpe de pui umplute cu masline, kaizer si busuioc

Batem usor pulpele si deasupra lor punem maslinele taiate feliute, fasiile de kaizer, busuiocul.

11 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi
Potarnichii cu dafin si orez

Potarnichii cu dafin si orez

Potarnichile se prajesc in friteuza sau in tigaie, legumele se toaca marunt, se calesc in ulei de

0 voturi    2 comentarii
15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Barabasi Zoltan , 21 mai 2013

    reteta nu este tratata la modul serios profesional.eu cred ca intentionat nu se prezinta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Si eu vin la masa! Foarte bine arata!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Eu pun cartofii,tu pui pieptul de porc...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Ce bine arata,deja mi sa facut pofta.Maine fac si eu.Felicitari.

    • Fara foto

      giulya33 , 09 septembrie 2009

      Superbuna mancarea aceasta. am pregatit-o si eu. Incercati si voi. Pofta buna !!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc. Asa spun si ai mei cand vad pozele. Ma suna de la lucru si ma intreaba daca mai am, ca le e foame. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Ce-mi mai plac si mie caloriile din pieptul de porc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Doamne da ce pofta mi se face numai cand vad imaginile tale cu mancaruri. Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Foarte bun,ne bagi in ispite.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Da, merge si asa. Am mai facut si cu varza calita. Cartofii natur i-a comandat familia. :)

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Da ,f. bun,... mmmm ,dar eu prefer niste cartofi prajiti si castraveti murati.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 600 g piept de porc feliat
  • 400 g cartofi
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva fire patrunjel verde
  • 1 ardei peperoni nu prea iute
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • condimente pentru friptura

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si eu vin la masa! Foarte bine arata!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Coaste aromate