autor:

Fara foto

» » Sosuri

Piept de pui cu ciuperci si smantana

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Ingrediente
Ma gasiti si pe blogul meu culinar: http://bunataticulinare.wordpress.com, Aveti nevoie de: 350 g piept de pui, , 350 g ciuperci champignon, , o ceapa, , 5 linguri smantana, , 2 linguri faina, , sare, piper, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

179 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa, pieptul de pui si ciupercile. Se caleste ceapa in ulei de masline, pana devine aurie. Se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se lasa sa se prajeasca vreo 5 minute, pana devine alba. Se adauga ciupercile. Piperul si sarea se adauga. Se lasa sa se prajeasca pana apa dupa ciuperci se evapora.
Se adauga un paharel mic de apa. Se acopera si se lasa sa se inabuse pana se evapora apa. Apoi se adauga smantana cu cele 2 linguri de faina, amestecate inainte. Se mai lasa inca 2 minute si apoi se opreste. Se presara la sfarsit patrunjelul taiat marunt. Si este gata.
Pofta buna sa ai!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Piept de Pui cu ciuperci si sos de smantana

Piept de Pui cu ciuperci si sos de smantana

Piepti de pui se spala se taie in jumatate se cresteaza si se pune in wok la foc mediu pentru a se

19 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se

10 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ramona , 16 octombrie 2018

    Este foarte buna mancare pe care o faci.

  • Fara foto

    Gabriela Paula , 03 octombrie 2018

    Super!!! Rapid,delicios si usor de preparat!

  • Fara foto

    Valerica , 14 martie 2018

    A iesit foarte buna!Rapid si eficient!Am pus si usturoi!

    • Fara foto

      cătălin , 27 februarie 2018

      Aş pune şi puțin usturoi tocat,la sfârşit. Ce ziceți ?

    • Fara foto

      Deea Bunea , 28 ianuarie 2018

      Bun,gustos si se prepara repede.

    • Fara foto

      Diana din Alba , 22 iulie 2017

      este foarte bun si gustos

    • Fara foto

      Alina , 11 iulie 2017

      A ieșit foarte fain

    • Fara foto

      Ovi , 26 iunie 2017

      Super gustos!

    • Fara foto

      Liviu , 08 mai 2017

      Merge c-o mamaliguta de numa' ;-))

    • Fara foto

      catalin , 29 aprilie 2017

      se inlocuieste paharelul mic de apa cu un pahar de vin alb sec.

    • Fara foto

      Marius , 31 decembrie 2016

      ,,Se lasa sa se prajeasca pana apa dupa ciuperci se evapora,, Se adauga un paharel mic de apa.......aici nu prea inteleg!!!!!

    • Fara foto

      Mioara Cretu , 04 iulie 2016

      ❤️❤️❤️

    • Fara foto

      Roxana , 13 mai 2016

      Este usor de realizat si super gustoasa . De la ciuperci , sosul capata un gust de branza gorgonzola . Incercati daca aveti si invitati la masa este foarte , foarte buna .

    • Fara foto

      barbu , 09 februarie 2016

      o sa-l ancerc si eu

    • Fara foto

      Atilla Kispal , 10 noiembrie 2015

      maine sigur o sa o fac

    • Fara foto

      Miriam , 26 aprilie 2015

      E foarte gustos

    • Fara foto

      Oana Popescu , 23 iunie 2014

      Eu nu pun făina in smântâna, mai ales pentru începători, daca nu dozate bine lichidul riscați sa fie prea gros sosul, mult mărar..... si o servesc langa mămăliga . Super bun.

    • Fara foto

      Daniela Sarca , 22 iunie 2014

      gustoasa

    • Fara foto

      Covasala Maria , 02 iunie 2014

      fff bune

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

      ciupercile sunt de preferat proaspete, dar daca nu aveti sunt bune si la conserva

    • Fara foto

      Vlada Mocanu , 15 aprilie 2014

      ma scuzati dar ciupercile de care trebuie proaspete sau ???

    • Fara foto

      Elena Eugen Brisca , 13 februarie 2014

      Eu nu pun făina in smântâna, mai ales pentru începători, daca nu dozate bine lichidul riscați sa fie prea gros sosul, mult mărar..... si o servesc langa mămăliga . Super bun.

    • Fara foto

      Baicu Daniela , 13 februarie 2014

      o sa o incerc si eu :)

    • Fara foto

      Don Alexandru , 18 august 2013

      super reteta +.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

      Foarte gustos, desigur!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

179 voturi

Ingrediente

  • Ma gasiti si pe blogul meu culinar: http://bunataticulinare.wordpress.com
  • Aveti nevoie de: 350 g piept de pui
  • 350 g ciuperci champignon
  • o ceapa
  • 5 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

13 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

50 voturi    14 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Ramona

Este foarte buna mancare pe care o faci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Mujedei de usturoi