autor:

Fara foto

» » Sosuri

Piept de pui cu ciuperci si smantana

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Ingrediente
Ma gasiti si pe blogul meu culinar: http://bunataticulinare.wordpress.com, Aveti nevoie de: 350 g piept de pui, , 350 g ciuperci champignon, , o ceapa, , 5 linguri smantana, , 2 linguri faina, , sare, piper, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

163 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa, pieptul de pui si ciupercile. Se caleste ceapa in ulei de masline, pana devine aurie. Se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se lasa sa se prajeasca vreo 5 minute, pana devine alba. Se adauga ciupercile. Piperul si sarea se adauga. Se lasa sa se prajeasca pana apa dupa ciuperci se evapora.
Se adauga un paharel mic de apa. Se acopera si se lasa sa se inabuse pana se evapora apa. Apoi se adauga smantana cu cele 2 linguri de faina, amestecate inainte. Se mai lasa inca 2 minute si apoi se opreste. Se presara la sfarsit patrunjelul taiat marunt. Si este gata.
Pofta buna sa ai!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se

10 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

Se taie pieptul de pui in bucatele mai mici, se condimenteaza si se prajeste pe intr-o tigaie bine

10 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valerica , 14 martie 2018

    A iesit foarte buna!Rapid si eficient!Am pus si usturoi!

  • Fara foto

    cătălin , 27 februarie 2018

    Aş pune şi puțin usturoi tocat,la sfârşit. Ce ziceți ?

  • Fara foto

    Deea Bunea , 28 ianuarie 2018

    Bun,gustos si se prepara repede.

    • Fara foto

      Diana din Alba , 22 iulie 2017

      este foarte bun si gustos

    • Fara foto

      Alina , 11 iulie 2017

      A ieșit foarte fain

    • Fara foto

      Ovi , 26 iunie 2017

      Super gustos!

    • Fara foto

      Liviu , 08 mai 2017

      Merge c-o mamaliguta de numa' ;-))

    • Fara foto

      catalin , 29 aprilie 2017

      se inlocuieste paharelul mic de apa cu un pahar de vin alb sec.

    • Fara foto

      Marius , 31 decembrie 2016

      ,,Se lasa sa se prajeasca pana apa dupa ciuperci se evapora,, Se adauga un paharel mic de apa.......aici nu prea inteleg!!!!!

    • Fara foto

      Mioara Cretu , 04 iulie 2016

      ❤️❤️❤️

    • Fara foto

      Roxana , 13 mai 2016

      Este usor de realizat si super gustoasa . De la ciuperci , sosul capata un gust de branza gorgonzola . Incercati daca aveti si invitati la masa este foarte , foarte buna .

    • Fara foto

      barbu , 09 februarie 2016

      o sa-l ancerc si eu

    • Fara foto

      Atilla Kispal , 10 noiembrie 2015

      maine sigur o sa o fac

    • Fara foto

      Miriam , 26 aprilie 2015

      E foarte gustos

    • Fara foto

      Oana Popescu , 23 iunie 2014

      Eu nu pun făina in smântâna, mai ales pentru începători, daca nu dozate bine lichidul riscați sa fie prea gros sosul, mult mărar..... si o servesc langa mămăliga . Super bun.

    • Fara foto

      Daniela Sarca , 22 iunie 2014

      gustoasa

    • Fara foto

      Covasala Maria , 02 iunie 2014

      fff bune

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

      ciupercile sunt de preferat proaspete, dar daca nu aveti sunt bune si la conserva

    • Fara foto

      Vlada Mocanu , 15 aprilie 2014

      ma scuzati dar ciupercile de care trebuie proaspete sau ???

    • Fara foto

      Elena Eugen Brisca , 13 februarie 2014

      Eu nu pun făina in smântâna, mai ales pentru începători, daca nu dozate bine lichidul riscați sa fie prea gros sosul, mult mărar..... si o servesc langa mămăliga . Super bun.

    • Fara foto

      Baicu Daniela , 13 februarie 2014

      o sa o incerc si eu :)

    • Fara foto

      Don Alexandru , 18 august 2013

      super reteta +.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

      Foarte gustos, desigur!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

163 voturi

Ingrediente

  • Ma gasiti si pe blogul meu culinar: http://bunataticulinare.wordpress.com
  • Aveti nevoie de: 350 g piept de pui
  • 350 g ciuperci champignon
  • o ceapa
  • 5 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

50 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Valerica

A iesit foarte buna!Rapid si eficient!Am pus si usturoi!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
esenta de usturoi