Piept de pui cu susan si taitei de orez

Pieptul de pui spalat si zvantat, se taie fasii subtiri.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Piept de pui cu susan si taitei de orez

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui
  • sare
  • un praf de pudra de chilli
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingura sos Worcester
  • ulei de nuci (sau susan)
  • ghimbir ras
  • 200 g taitei de orez
  • 75 g seminte de susan
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras portocaliu

Mod de preparare

1.Pieptul de pui spalat si zvantat, se taie fasii subtiri, apoi se marineaza cateva ore, la rece, cu cele doua linguri de sos de soia, sosul Worcester, sare, un praf de chilli, ghimbirul ras.

2.Se taie ardeiul gras feliute subtiri, ceapa rosie se taie si ea solzisori, apoi se calesc la foc iute, intr-o tigaie wok, in care am pus cca.50 ml ulei de susan sau masline (eu am pus ulei de nuci), miscand tigaia cu mana, in continuu, pe flacara mare a aragazului, apoi se adauga fasiile de piept marinat amestecat bine cu semintele de susan. Cu aceleasi miscari ale mainii, se caleste si pieptul impreuna cu legumele. La sfarsit, il aromatizam cu cateva frunzulite tinere de busuioc verde.

3.In apa clocotita cu sare se fierb taieteii cca 5 minute, apoi se scurg si se clatesc bine cu apa rece.

Pieptul cu susan si legume se serveste alaturi de taiteii de orez, decorat cu frunze tinere, proaspete de busuioc.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura