autor:

tanase gheorghe

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki.

Autor: tanase gheorghe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tanase gheorghe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
Pentru patru portii:4 bucati de piept de pui, 1 capatana de usturoi, 1 castravete lung, 200g iaurt gras, cateva frunze de menta si patrunjel, 4 ardei grasi, 2 vinete mari, 250g ulei de masline, 1 ceapa mica, 2 lamai, 50ml otet balsamic, 1 lingura de zahar, 500g cartofi, 100g masline, 100g feta, 2 oua, sare si piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se incepe cu marinada pentru pui, se curata usturoiul , se rade coaja de lamaie si se stoarce apoi se blendeaza cu 3 catei de usturoi si 150 ml ulei si se pune peste pui intr-o caserola cu capac la frigider, de preferabil peste noapte.
S e prepara sosul tzatziki:se zdrobesc 4 catei de usturoi se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi castravetele( care se taie pe jumatate si se inlatura semintele cu o lingura)ras si scurs de excesul de apa cu ajutorul unei site , se taie marunt menta si patrunjelul si se agdauga iaurtul, se asezoneaza si se tine la frigider, eventual peste noapte ca si marinada.
Pe o tabla de cupru incinsa la flacara de aragaz se rumenesc ardeii grasi , se acopera cu folie alimentara intr-un castronel, apoi se decojesc, se inlatura semintele si se taie fasiute.Se prepara marinada din 50 ml de ulei, 50 de otet balsamic , sare, piper si o lingura de zahar in care se lasa ardeii.
Vinetele se coc la flacara aragazului apoi se lasa la scurs, se decojesc se toaca ceapa marunt si se blendeaza cu un catel de usturoi si putin ulei adaugat treptat putin cate putin ca se emulsioneze pana se obtine o pasta consistenta.S e asezoneaza.
Se dau cartofii decojiti prin razatoare, se scurge excesul de apa(eventual intr-o carpa curata de bucatarie se leaga capetele si se rasuceste pana iese apa)presandu-i prin sita ca pe castravete ,ca mai devreme, se ameseteca cu feta rasa si pulpa de masline tocata marunt, si putin piper si ou.Se formeaza chiftelute de marimea hamburgerului cu ajutorul unui cerc de patiserie o si se prajesc in tigaie la foc mediu aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pana se rumenesc.
Pieptul de pui se rumeneste intr-o tigaie incinsa in prealabil pe ambele parti, se asezoneaza apoi se da la cuptor 11-13 minute, in functie de marime.
Ardeii copti se scurg si se aseaza intr-un colt al farfuriei cu o lingura de salata de vinete, cartofii in mijloc, puiul, apoi tzatziki.Ciabbata sau paine masline merge cu acest preparat, sau pita calda. Recomand un vin sec ca sa taie un pic prin aromele acestea puternice.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez cu pulpe de pui la cuptor

Orez cu pulpe de pui la cuptor

Se condimenteaza pulpele de pui si se pun peste orez intr-un vas. Se taie legumele rondelele, se

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu smantana

Pui cu smantana

Copanelele se spala si li se ia pielea.Cui ii place poate sa lasa si pielea.Se pun in tigaie cu putin

9 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • tanase gheorghe

    tanase gheorghe (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    eu am pus 45 de minute pt un profesionist,scuze ,dar cum ai spus merita efortul!!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    N-as zice ca se prepara in 45 min, dar rezultatul merita chiar si un timp dublu...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Ce gustos si satios!

    • tanase gheorghe

      tanase gheorghe (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      tkx,e bun ce-i drept,pacat ca n-am descoperit eu macar unul din elementele acestei farfurii:::))))

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Grozav de bun!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru patru portii:4 bucati de piept de pui
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 castravete lung
  • 200g iaurt gras
  • cateva frunze de menta si patrunjel
  • 4 ardei grasi
  • 2 vinete mari
  • 250g ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 lamai
  • 50ml otet balsamic
  • 1 lingura de zahar
  • 500g cartofi
  • 100g masline
  • 100g feta
  • 2 oua
  • sare si piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de tanase gheorghe
Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Bucata de crap se spala,se inlatura solzii si se curata interiorul,apoi se taie rondele de 3cm grosime. Se

4 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Se pune 150 g samantana lichida si 30 de unt intr-o tigaie pentru sos impreuna cu cimbru ,se lasa

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

tanase gheorghe (Chef de cuisine)

eu am pus 45 de minute pt un profesionist,scuze ,dar cum ai spus merita efortul!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de ciuperci cu carne de pui