autor:

tanase gheorghe

» » Mancaruri cu carne

Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki.

Autor: tanase gheorghe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tanase gheorghe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
Pentru patru portii:4 bucati de piept de pui, 1 capatana de usturoi, 1 castravete lung, 200g iaurt gras, cateva frunze de menta si patrunjel, 4 ardei grasi, 2 vinete mari, 250g ulei de masline, 1 ceapa mica, 2 lamai, 50ml otet balsamic, 1 lingura de zahar, 500g cartofi, 100g masline, 100g feta, 2 oua, sare si piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se incepe cu marinada pentru pui, se curata usturoiul , se rade coaja de lamaie si se stoarce apoi se blendeaza cu 3 catei de usturoi si 150 ml ulei si se pune peste pui intr-o caserola cu capac la frigider, de preferabil peste noapte.
S e prepara sosul tzatziki:se zdrobesc 4 catei de usturoi se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi castravetele( care se taie pe jumatate si se inlatura semintele cu o lingura)ras si scurs de excesul de apa cu ajutorul unei site , se taie marunt menta si patrunjelul si se agdauga iaurtul, se asezoneaza si se tine la frigider, eventual peste noapte ca si marinada.
Pe o tabla de cupru incinsa la flacara de aragaz se rumenesc ardeii grasi , se acopera cu folie alimentara intr-un castronel, apoi se decojesc, se inlatura semintele si se taie fasiute.Se prepara marinada din 50 ml de ulei, 50 de otet balsamic , sare, piper si o lingura de zahar in care se lasa ardeii.
Vinetele se coc la flacara aragazului apoi se lasa la scurs, se decojesc se toaca ceapa marunt si se blendeaza cu un catel de usturoi si putin ulei adaugat treptat putin cate putin ca se emulsioneze pana se obtine o pasta consistenta.S e asezoneaza.
Se dau cartofii decojiti prin razatoare, se scurge excesul de apa(eventual intr-o carpa curata de bucatarie se leaga capetele si se rasuceste pana iese apa)presandu-i prin sita ca pe castravete ,ca mai devreme, se ameseteca cu feta rasa si pulpa de masline tocata marunt, si putin piper si ou.Se formeaza chiftelute de marimea hamburgerului cu ajutorul unui cerc de patiserie o si se prajesc in tigaie la foc mediu aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pana se rumenesc.
Pieptul de pui se rumeneste intr-o tigaie incinsa in prealabil pe ambele parti, se asezoneaza apoi se da la cuptor 11-13 minute, in functie de marime.
Ardeii copti se scurg si se aseaza intr-un colt al farfuriei cu o lingura de salata de vinete, cartofii in mijloc, puiul, apoi tzatziki.Ciabbata sau paine masline merge cu acest preparat, sau pita calda. Recomand un vin sec ca sa taie un pic prin aromele acestea puternice.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

Presupun ca va veti speria initial de numarul ingredientelor. Va rog sa ma credeti, doar numarul

78 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui dulce cu susan

Piept de pui dulce cu susan

Amestecam intr-un bol toate ingredientele mai putin semintele de susan. Pieptul de pui il taiem

6 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • tanase gheorghe

    tanase gheorghe (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    eu am pus 45 de minute pt un profesionist,scuze ,dar cum ai spus merita efortul!!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    N-as zice ca se prepara in 45 min, dar rezultatul merita chiar si un timp dublu...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Ce gustos si satios!

    • tanase gheorghe

      tanase gheorghe (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      tkx,e bun ce-i drept,pacat ca n-am descoperit eu macar unul din elementele acestei farfurii:::))))

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      Grozav de bun!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru patru portii:4 bucati de piept de pui
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 castravete lung
  • 200g iaurt gras
  • cateva frunze de menta si patrunjel
  • 4 ardei grasi
  • 2 vinete mari
  • 250g ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 lamai
  • 50ml otet balsamic
  • 1 lingura de zahar
  • 500g cartofi
  • 100g masline
  • 100g feta
  • 2 oua
  • sare si piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de tanase gheorghe
Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Bucata de crap se spala,se inlatura solzii si se curata interiorul,apoi se taie rondele de 3cm grosime. Se

4 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Se pune 150 g samantana lichida si 30 de unt intr-o tigaie pentru sos impreuna cu cimbru ,se lasa

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

tanase gheorghe (Chef de cuisine)

eu am pus 45 de minute pt un profesionist,scuze ,dar cum ai spus merita efortul!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac