Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki.

Ingrediente

  • Pentru patru portii:4 bucati de piept de pui
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 castravete lung
  • 200g iaurt gras
  • cateva frunze de menta si patrunjel
  • 4 ardei grasi
  • 2 vinete mari
  • 250g ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 lamai
  • 50ml otet balsamic
  • 1 lingura de zahar
  • 500g cartofi
  • 100g masline
  • 100g feta
  • 2 oua
  • sare si piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Se incepe cu marinada pentru pui, se curata usturoiul , se rade coaja de lamaie si se stoarce apoi se blendeaza cu 3 catei de usturoi si 150 ml ulei si se pune peste pui intr-o caserola cu capac la frigider, de preferabil peste noapte.

S e prepara sosul tzatziki:se zdrobesc 4 catei de usturoi se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi castravetele( care se taie pe jumatate si se inlatura semintele cu o lingura)ras si scurs de excesul de apa cu ajutorul unei site , se taie marunt menta si patrunjelul si se agdauga iaurtul, se asezoneaza si se tine la frigider, eventual peste noapte ca si marinada.

Pe o tabla de cupru incinsa la flacara de aragaz se rumenesc ardeii grasi , se acopera cu folie alimentara intr-un castronel, apoi se decojesc, se inlatura semintele si se taie fasiute.Se prepara marinada din 50 ml de ulei, 50 de otet balsamic , sare, piper si o lingura de zahar in care se lasa ardeii.

Vinetele se coc la flacara aragazului apoi se lasa la scurs, se decojesc se toaca ceapa marunt si se blendeaza cu un catel de usturoi si putin ulei adaugat treptat putin cate putin ca se emulsioneze pana se obtine o pasta consistenta.S e asezoneaza.

Se dau cartofii decojiti prin razatoare, se scurge excesul de apa(eventual intr-o carpa curata de bucatarie se leaga capetele si se rasuceste pana iese apa)presandu-i prin sita ca pe castravete ,ca mai devreme, se ameseteca cu feta rasa si pulpa de masline tocata marunt, si putin piper si ou.Se formeaza chiftelute de marimea hamburgerului cu ajutorul unui cerc de patiserie o si se prajesc in tigaie la foc mediu aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pana se rumenesc.

Pieptul de pui se rumeneste intr-o tigaie incinsa in prealabil pe ambele parti, se asezoneaza apoi se da la cuptor 11-13 minute, in functie de marime.

Ardeii copti se scurg si se aseaza intr-un colt al farfuriei cu o lingura de salata de vinete, cartofii in mijloc, puiul, apoi tzatziki.Ciabbata sau paine masline merge cu acest preparat, sau pita calda. Recomand un vin sec ca sa taie un pic prin aromele acestea puternice.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise