autor:

autor

» » , Fripturi, Retete la gratar

Piept de pui picant şi brânză feta la grătar

    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
O reţetă delicioasă de piept de pui şi brânză feta la grătar.,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane:

500-600 gr piept de pui

200 ml smântână

2 linguri curry

1/2 linguriţă chili



Pentru pacheţelele de brânză feta:

300 gr brânză feta

2 roşii

150 gr dovlecel

2 căţei usturoi

3 linguri ulei măsline

puţin busuioc mărunţit

Timp de pregatire si preparare : 45-50 minute plus timpul pentru macerare



Mod de preparare:



Pieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie în cuburi potrivite ca mărime. Într-un bol amestecăm smântâna cu curry şi chili şi turnăm acest amestec peste bucăţile de piept de pui. Dăm la rece pentru minim 3 ore, dar eu am lăsat carnea la marinat peste noapte.



Se pregătesc şi pacheţelele de brânză feta astfel: roşiile şi dovlecelul se spală şi se taie în felii de grosime potrivită. Brânza feta se taie în 4 felii. Se rup 4 bucăţi de folie de aluminiu şi se ung cu puţin ulei de măsline. Pe fiecare folie se pune câte o felie de brânză acoperită cu felii de roşii, dovlecel şi unse cu ulei de măsline în care s-a pus usturoiul pisat. Se strânge folia, apăsând bine marginile foliei şi pacheţelele rezultate se dau la rece cât timp se pregăteşte grătarul.



Încingem grătarul... treabă ce revine exclusiv bărbaţilor, ca de altfel întregul proces tehnologic ce ţine de pregătirea grătarului şi frigerea cărnurilor...:))



Pe nişte beţe de frigărui, ţinute în apă, în prealabil, înfingem bucăţile de carne şi le punem pe grătar, până se rumenesc frumos, carnea fiind suficient de pătrunsă.



Alături de carne punem pe grătar şi pacheţelele de brânză feta, şi se lasă pentru vreo 10 minute. Se desfac în momentul servirii alături de pieptul de pui şi se presară puţin busuioc mărunţit.



Poftă mare să aveţi!



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Tara Bucatelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui picant şi brânză feta la grătar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Burger de pui

Burger de pui

Ceapa si usturoiul le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, verdeata am tocat-o. Am amestecat toate

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Costite la gratar

Costite la gratar

Intr-o cratita inalta puneti costitele taiate in bucati cu cate 4-5 oase. Turnati cam 2 litri de

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marinela Munteanu , 27 mai 2014

    nu gresesti!....asa scrie...

  • Fara foto

    Lorin Paraschiv , 27 mai 2014

    gresesc ...sau in titlu scrie " branza feta la gratar " ?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • O reţetă delicioasă de piept de pui şi brânză feta la grătar.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Pastrama de oaie