Piept de rata cu ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Piept de rata cu ananas

Ingrediente

  • -500 gr piept de rata
  • -4 rondele de ananas proaspat
  • -sare
  • -piper
  • -200 ml vin roze
  • Pt servit : legumele preferate , orez

Mod de preparare

Pieptul de rata il uscam bine cu prosoape de hartie . Il crestam usor pe partea cu pielea,fara sa taiem carnea.

Condimentam cu sare si piper.

Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim un vas termorezistent nu foarte mare ,doar atat cat sa incapa carnea.

Intr-o tigaie sau gril incins punem carnea cu pielea in jos si o rumenim 5 minute(aproximativ). O intoarceam si o mai rumenim 5 minute.

Punem carnea de rata in vasul termorezistent , turnam peste ea 200 ml vin roze , acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15 minute, apoi luam folia si mai lasam 15minute.

Pana cand carnea este in cuptor anasul il punem pe grilul incins si il rumenim usor pe ambele parti. Feliile de ananas nu trebuie sa fie groase (0.30 cm -0.50 cm) . Cand taiati feliile de ananas ar trebui sa scoateti partea din mijloc, partea aceea atoasa.Eu am lasat acea parte prinsa de ananas

Alaturi de rata si ananas noi am servit morcovi si varza de bruxelles trase la tigaie dar se poate pune langa ea orez sau orice alte legume preferati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise