autor:

cretu_veronica22

» » Mancaruri cu carne

Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2018

Ingrediente
1 piept de rata, 1/4 lingurita sare de mare, 1/4 lingurita scortisoara macinata, 1 lingurita zahar, , Sos:, 100 ml vin rosu, 1 lingurita amidon, 100 gr zmeura proaspata, , 1 para, 300 ml vin alb demidulce, 2-3 linguri zahar, 1 steluta anason

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Crestam pielea de pe pieptul de rata. Asezam in tigaia incinsa cu pielea pentru inceput. Lasam 10 min pana cand se topeste bine toata grasimea. Scurgem intr-un bol grasimea rezultata si intoarcem bucata de carne invers si o mai lasam inca 10 min.

Dupa ce carnea este gata, punem peste ea amestecul de grasime topita, sare, zahar si scortisoara. O lasa, 10-15 min dupa care o vom pune din nou in tigaia incinsa si o rumenim cate un minut pe fiecare parte. Feliem pieptul de rata.



Para se curata de coaja, se scoate cu mare atentie casuta cu samburi. Punem para in vinul pus la fiert cu zaharul si anasonul. Se fierbe 10 min.



Sosul se pregateste din vinul amestecat cu amidonul si fiert pana se ingroasa. Adaugam la final zmeura si o mai fierbem 1 min.



Pe farfurie asezam felii de carne, sos se zmeura si para peste care am rasnit putin piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de zmeura si pere in vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripioare de pui la tava - Ostropel

Aripioare de pui la tava - Ostropel

Se aseaza intr-o tava toate aripioarele de pui,se amesteca toate ingredientele intr-un bol,mai putin

6 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama de curcan cu mamaliguta(Zepter)

Ciulama de curcan cu mamaliguta(Zepter)

Ceapa o tocam marunt. Carnea o portionam in bucati potrivite,Se poate dezosa pulpa si aripa ,daca

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • 1/4 lingurita sare de mare
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita zahar
  • Sos:
  • 100 ml vin rosu
  • 1 lingurita amidon
  • 100 gr zmeura proaspata
  • 1 para
  • 300 ml vin alb demidulce
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 steluta anason

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Clatite gratinate cu carne tocata de pui