autor:

tanase gheorghe

» » Mancaruri cu carne

Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata

Autor: tanase gheorghe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tanase gheorghe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
1piept de rata,,aprox 200g, , cartofi feliati ca pt chips 250g, , unt 150g, , smantana lichida 250g, , lapte 200g, , cimbru,2 ramurele, , spanac,ca e sezon!, , nucsoara macinata,un varf de cutit, , sare, negru proaspat rasnit,dupa gust, , coacaze negre(preferabil proaspete,altfel congelate) 35g, , zahar 100g, , ciocolata amaruie 70%cacao 20g, , telina 200g, , vin rosu,merlot sau lacrima lui ovidiu 150ml

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune 150 g samantana lichida si 30 de unt intr-o tigaie pentru sos impreuna cu cimbru ,se lasa sa scada la foc mic 7 minute,se asezoneaza.Intre timp se taie cartofii foarte subtire si se aseaza intr-o forma de lasagna mica pentru o persoana.Se adauga compozitia de smanatana dupa ce a fost strecurata.Se da la cuptor 30 de minute la 150 de grade acoperiti cu folie de aluminiu..Se taie telina cuburi mici(se inlatura coaja) si se pune la fiert cu lapte si restul de smanatana.Se da in clocot dupa care se lasa la foc mediu 15-20 de minute pana devine foarte moale.Se strecoara si se pastreaza lichidul, se da la blender pana devine o compozitie omogena folosind lichidul propriu si adaugand untul bucatica cu bucatica pana se incorporeaza ;se asezoneaza.Se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc cald.Se pune la fiert 200ml de apa si zaharul,se lasa sa scada apoi se adauga coacazele si se lasa inca 5 minute la foc mic pana devine o compozitie siropoaza.Se paseaza printr-o sita fina si se glaseaza cartofii de la cuptor ,se inlatura folia si se mai coace 7 minute.Pentru rata se incinge o tigaie teflon,se cresteaza partea cu piele si se oune pe artea crestata la foc mare pentru 2 minute,se intoarce si se da la cuptor 7-8 minute,transferata intr-o tava de cuptor,pentru o coacere roze la 175 de grade.In tigaia in care a fost pieptul se adauga vinul si se scade cam trei parti.Intre timp se topeste ciocolata si untul pe baie de aburi si se adauga peste vinul scazut.Se soteaza o mana de spanac in int si se asezoneaza cu un minut inainte de prezentarea mancarii pe farfurie.



Se aseaza cartofii pe farfurie apoi se aseaza spanacul peste ,piureul de telina de jur imprejur. se taie pieptul si se aseaza peste spanac si cartofi apoi se stropeste cu sosul.Pofta mare,acum sa curga vinulin pahar!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata roze cu cartofi dauphinoise ,puree de telina ,sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf la cuptor cu copanele

Pilaf la cuptor cu copanele

Am calit legumele in ulei. Cand s`au inmuiat, am adaugat si orezul spalat si scurs. Ciocanele le`am

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Curry usor de pui

Curry usor de pui

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • tanase gheorghe

    tanase gheorghe (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    gustul poate fi imbogatit cu un vin de calitate care sa complementeze gustul rafinat al carnii de rata si sa taie prin aciditatea sa gustul un pic cam bogat al cartofilor,sa ajute aroma de ciocolata sa se dezvolte cu cea a telinei si a fructelor de padure:Chablis

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    O bunatate!

    • tanase gheorghe

      tanase gheorghe (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      TKx te comentarii,nu e greu de facut,doar necesita timp si un pic de atentie...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Merita incercata ...

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Un deliciu!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1piept de rata,,aprox 200g
  • cartofi feliati ca pt chips 250g
  • unt 150g
  • smantana lichida 250g
  • lapte 200g
  • cimbru,2 ramurele
  • spanac,ca e sezon!
  • nucsoara macinata,un varf de cutit
  • sare, negru proaspat rasnit,dupa gust
  • coacaze negre(preferabil proaspete,altfel congelate) 35g
  • zahar 100g
  • ciocolata amaruie 70%cacao 20g
  • telina 200g
  • vin rosu,merlot sau lacrima lui ovidiu 150ml

Raporteaza reteta

Retete
de tanase gheorghe
Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Bucata de crap se spala,se inlatura solzii si se curata interiorul,apoi se taie rondele de 3cm grosime. Se

4 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki.

Piept de pui marinat in lamaie si usturoi, ardei copti pe tabla, salata de vinete, cartofi "rosti"cu feta si masline, tzatziki.

Se incepe cu marinada pentru pui, se curata usturoiul , se rade coaja de lamaie si se stoarce apoi

6 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

tanase gheorghe (Chef de cuisine)

gustul poate fi imbogatit cu un vin de calitate care sa complementeze gustul rafinat al carnii de rata si sa taie prin aciditatea sa gustul un pic cam bogat al cartofilor,sa ajute aroma de ciocolata sa se dezvolte cu cea a telinei si a fructelor de padure:Chablis

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca, facuta in ....Bihor