Piftie de peste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg peste
  • morcov
  • patrunjel
  • ceapa
  • (toate 200g)
  • o foaie de dafin
  • lamaie
  • 2-3 catei de usturoi sau o ramura mica de cimbru
  • piper
  • ienibahar.

Mod de preparare

Pentru piftie este indicat pestele cu pielea groasa - crapul, somonul.

Este preferabil sa se adauge inca 1-2 capete, deoarece capul si pielea pestelui contine multe substante gelatinoase, ca si soriciul si picioarele de porc. Pestele curatat de solzi si intestine si capetele curatate de branhii se spala fara sa se tina in apa rece. In apa destinata pentru piftie, se fierb inainte zarzavatul taiat in sferturi, impreuna cu 10 boabe de piper, 2-3 boabe de ienibahar si foaie de dafin; se lasa apoi sa se raceasca si se steecoara. Pestele pentru piftie se aseaza in oala si se toarna peste el supa strecurata care, apoi se acreste cu seama de lamaie si se sareaza dupa gust. Dupa ce peste a fiert, iar supa a scazut 2-3 cm, acesta se incearca daca s-a inchegat bine, punand o lingura din ea la frigider. Se serveste ca fel intai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor