autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Piftie de peste

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2008

Ingrediente
1kg peste ,morcov,patrunjel,ceapa,(toate 200g),o foaie de dafin,lamaie,2-3 catei de usturoi sau o ramura mica de cimbru,piper,ienibahar.

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Pentru piftie este indicat pestele cu pielea groasa - crapul, somonul.
Este preferabil sa se adauge inca 1-2 capete, deoarece capul si pielea pestelui contine multe substante gelatinoase, ca si soriciul si picioarele de porc. Pestele curatat de solzi si intestine si capetele curatate de branhii se spala fara sa se tina in apa rece. In apa destinata pentru piftie, se fierb inainte zarzavatul taiat in sferturi, impreuna cu 10 boabe de piper, 2-3 boabe de ienibahar si foaie de dafin; se lasa apoi sa se raceasca si se steecoara. Pestele pentru piftie se aseaza in oala si se toarna peste el supa strecurata care, apoi se acreste cu seama de lamaie si se sareaza dupa gust. Dupa ce peste a fiert, iar supa a scazut 2-3 cm, acesta se incearca daca s-a inchegat bine, punand o lingura din ea la frigider. Se serveste ca fel intai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Ramen pizza

Ramen pizza

Stiu,stiu, e luni si e nebunie si stres si toate cele dar imi permit sa va ajut sa priviti saptamana

1 vot    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
panini

panini

Amestecam faina cu drojdia uscata intr-un vas,adaugam zaharul,sarea,uleiul,amestecati totul,adaugam

1 vot    4 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 1kg peste ,morcov,patrunjel,ceapa,(toate 200g),o foaie de dafin,lamaie,2-3 catei de usturoi sau o ramura mica de cimbru,piper,ienibahar.

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

22 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pasta cu dovlecel si fasole