Piftie de peste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg peste
  • morcov
  • patrunjel
  • ceapa
  • (toate 200g)
  • o foaie de dafin
  • lamaie
  • 2-3 catei de usturoi sau o ramura mica de cimbru
  • piper
  • ienibahar.

Mod de preparare

Pentru piftie este indicat pestele cu pielea groasa - crapul, somonul.

Este preferabil sa se adauge inca 1-2 capete, deoarece capul si pielea pestelui contine multe substante gelatinoase, ca si soriciul si picioarele de porc. Pestele curatat de solzi si intestine si capetele curatate de branhii se spala fara sa se tina in apa rece. In apa destinata pentru piftie, se fierb inainte zarzavatul taiat in sferturi, impreuna cu 10 boabe de piper, 2-3 boabe de ienibahar si foaie de dafin; se lasa apoi sa se raceasca si se steecoara. Pestele pentru piftie se aseaza in oala si se toarna peste el supa strecurata care, apoi se acreste cu seama de lamaie si se sareaza dupa gust. Dupa ce peste a fiert, iar supa a scazut 2-3 cm, acesta se incearca daca s-a inchegat bine, punand o lingura din ea la frigider. Se serveste ca fel intai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise