autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Piine marocana

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Ingrediente
1kg de faina alba, 50 gr de drojdie proaspata sau 3 linguri drojdie uscata, 4linguri ulei de masline, 500 ml apa calduta, 2 linguri zahar, 1lingurita sare, 100 gr de susan, , ptr umplutura, 2legaturi ceapa verde taiata potrivit, 3 cepe obisnuite taiate cuburi, grasime de miel (cine nu doreste poate praji in ulei de masline)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Aluatul eu il fac cu mixerul caci este mai usor la framintat.Se pune aluatul la dospit intr-un bol uns cu ulei obisnuit(nu mult ulei numai cit de uns bolul).Se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.Intr-e timp punem ceapa verde si ceapa obisnuita la calit in grasime pina se caleste auriu si se condimenteaza cu sare si piper.Cind aluatul a crescut se ia si se imparte in 3 portii.Fiecare portie se intinde ca o foaie nu prea subtire se unge pe toata suprafata cu umplutura si pe urma se stringe ca o placinta .Asa inchisa se da cu valatucul dindui o forma rotunda.Se pune pe o tava cu pergament si se lasa sa creasca inca 1/2 de ora.Se incalzeste cuptorul la 200 de grade,si cind este cald se unge piinea deasupra cu putin ulei de masline si se presoara cu susan.Se da la copt pina cind se rumeneste auriu.In timpul coacerii se poate stropi cu putina apa ca crusta sa fie crocanta.Este minunata si se poate face cu diferite umpluturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine marocana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Foetaj cu mere

Foetaj cu mere

Merele curatate de coaja,taiate cubulete,le calesc impreuna cu zaharul iar cand s-au inmuiat,adaug

5 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu telemea si za’atar(specific arab)

Placinta cu telemea si za’atar(specific arab)

Din ingredientele pt. aluat,se face un aluat dospit,asa:drojdia se amesteca cu 2 lingurite de zahar;se

13 voturi    19 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lazi elena-tatiana , 15 martie 2014

    sunt mai mult decat gustoase,

  • Loredana Suciu

    Loredana Suciu (Bucatar) , 22 aprilie 2010

    Arata super, o sa incerc

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    O bunatate,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina alba
  • 50 gr de drojdie proaspata sau 3 linguri drojdie uscata
  • 4linguri ulei de masline
  • 500 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar
  • 1lingurita sare
  • 100 gr de susan
  • ptr umplutura
  • 2legaturi ceapa verde taiata potrivit
  • 3 cepe obisnuite taiate cuburi
  • grasime de miel (cine nu doreste poate praji in ulei de masline)

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

lazi elena-tatiana

sunt mai mult decat gustoase,

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa impletita