autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Piine marocana

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Ingrediente
1kg de faina alba, 50 gr de drojdie proaspata sau 3 linguri drojdie uscata, 4linguri ulei de masline, 500 ml apa calduta, 2 linguri zahar, 1lingurita sare, 100 gr de susan, , ptr umplutura, 2legaturi ceapa verde taiata potrivit, 3 cepe obisnuite taiate cuburi, grasime de miel (cine nu doreste poate praji in ulei de masline)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Aluatul eu il fac cu mixerul caci este mai usor la framintat.Se pune aluatul la dospit intr-un bol uns cu ulei obisnuit(nu mult ulei numai cit de uns bolul).Se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.Intr-e timp punem ceapa verde si ceapa obisnuita la calit in grasime pina se caleste auriu si se condimenteaza cu sare si piper.Cind aluatul a crescut se ia si se imparte in 3 portii.Fiecare portie se intinde ca o foaie nu prea subtire se unge pe toata suprafata cu umplutura si pe urma se stringe ca o placinta .Asa inchisa se da cu valatucul dindui o forma rotunda.Se pune pe o tava cu pergament si se lasa sa creasca inca 1/2 de ora.Se incalzeste cuptorul la 200 de grade,si cind este cald se unge piinea deasupra cu putin ulei de masline si se presoara cu susan.Se da la copt pina cind se rumeneste auriu.In timpul coacerii se poate stropi cu putina apa ca crusta sa fie crocanta.Este minunata si se poate face cu diferite umpluturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine marocana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • lazi elena-tatiana , 15 martie 2014

    sunt mai mult decat gustoase,

  • Loredana Suciu

    Loredana Suciu (Bucatar) , 22 aprilie 2010

    Arata super, o sa incerc

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    O bunatate,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina alba
  • 50 gr de drojdie proaspata sau 3 linguri drojdie uscata
  • 4linguri ulei de masline
  • 500 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar
  • 1lingurita sare
  • 100 gr de susan
  • ptr umplutura
  • 2legaturi ceapa verde taiata potrivit
  • 3 cepe obisnuite taiate cuburi
  • grasime de miel (cine nu doreste poate praji in ulei de masline)

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

lazi elena-tatiana

sunt mai mult decat gustoase,

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat de pita fara drojdie