Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009
Ingrediente
1kg de faina alba, 50 gr de drojdie proaspata sau 3 linguri drojdie uscata, 4linguri ulei de masline, 500 ml apa calduta, 2 linguri zahar, 1lingurita sare, 100 gr de susan, , ptr umplutura, 2legaturi ceapa verde taiata potrivit, 3 cepe obisnuite taiate cuburi, grasime de miel (cine nu doreste poate praji in ulei de masline)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Aluatul eu il fac cu mixerul caci este mai usor la framintat.Se pune aluatul la dospit intr-un bol uns cu ulei obisnuit(nu mult ulei numai cit de uns bolul).Se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.Intr-e timp punem ceapa verde si ceapa obisnuita la calit in grasime pina se caleste auriu si se condimenteaza cu sare si piper.Cind aluatul a crescut se ia si se imparte in 3 portii.Fiecare portie se intinde ca o foaie nu prea subtire se unge pe toata suprafata cu umplutura si pe urma se stringe ca o placinta .Asa inchisa se da cu valatucul dindui o forma rotunda.Se pune pe o tava cu pergament si se lasa sa creasca inca 1/2 de ora.Se incalzeste cuptorul la 200 de grade,si cind este cald se unge piinea deasupra cu putin ulei de masline si se presoara cu susan.Se da la copt pina cind se rumeneste auriu.In timpul coacerii se poate stropi cu putina apa ca crusta sa fie crocanta.Este minunata si se poate face cu diferite umpluturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine marocana" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tapetam formele mici de tarta cu aluat de foitaj,in interior punem cubulete de prune amestecate cu
0 voturi
1 comentariu
45 min
Merele curatate de coaja,taiate cubulete,le calesc impreuna cu zaharul iar cand s-au inmuiat,adaug
6 voturi
0 comentarii
40 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate