Piine- torta de ghimbir

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Piine- torta de ghimbir

Ingrediente

  • - 2 pahare de faina,
  • - 1.1/2 lingurita de soda de bicarbonat,
  • - 1.1/2 lingurita de pudra de scortisoara,
  • - 2 linguri de pudra de ghimbir dizolvata in laptele caldut, sau 2 linguri de ghimbir proaspat dat prin razatoare mica si lasat cel putin pe o ora in lapte caldut,
  • - 115gr de unt moale, topit deasupra aburilor,
  • - 1/2-1 pahar de zahar, depinde cit de dulce doriti sa se primeasca pinea-torta,
  • - 2 oua mari sau 3 medii sau 4 mici de temperatura camerii,
  • - cojita (zest) de la o lamie, sau portocala, dupa dorinta,
  • - 250ml lapte caldut.

Mod de preparare

- Se combina ingradientel uscate, inafara de pudra de ghimbir: faina, pudra de bicarbonat, pudra de scortisoara, se dau prin sita, sau puteti sa le folositi pe rind, asa am procedat eu.

- Se bat oule cu zaharul pina se dubleaza in volum, se pune cojita (zest)de lamie sau portocala, se adauga untul topit si se amesteca foarte bine, pentru a se combina toate, se adauga ghimbirul dizolvat in lapte, sau daca folositi ghimbir proaspat, si laptele si ghimbirul dat prin razatoare se pun. Se amesteca bine.

Cred eu ca se poate coace in ori ce forma, se pune masa obtinuta in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se coace in rola incalzita bine la temperatura de 180 grade 45-50 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise