autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2016

Ingrediente
Pentru pilaf:, 250g ciuperci galbiori proaspete, 1ceapa, 20ml ulei, 1ceasca cu orez, sare, Pentru chiftelute:, 500g carne tocata, 1ceapa, 4catei de usturoi, 1cartof mare fiert, verdeata, sare, piper, cimbru, 2oua, 1ceasca cu faina, ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc mai intai chiftelutele:intr-un castron se pune carnea si se amesteca bine cu ceapa tocata foarte marunt,usturoiul bine pisat,cartoful curatat si bine fiert apoi pasat,verdeata tocata marunt,sare,piper,dupa gust,putin cimbru,ouale batute separat;

dupa omogenizare,se formeaza in palme chiftelute rotunde sau plate,se trec prin faina apoi se prajesc in ulei pe ambele parti si sunt scoase pe hartie de bucatarie iar dupa ce s-au facut toate,se lasa deoparte.



Intr-o cratita cu ulei se caleste ceapa taiata marunt,se adauga ciupercile bine spalate si taiate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga 4cesti cu apa iar dupa ce sunt fierte ciupercile si ceapa se adauga orezul spalat,1lingurita rasa cu sare,se acopera cu capac,se lasa focul foarte mic iar dupa 15-20min se opreste focul si se potriveste de gust.



Se serveste pe farfurie intr-un inel pilaful iar in jur chiftelute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din piept de pui,marinate

Chiftelute din piept de pui,marinate

Pieptul de pui(se poate si de curcan) se macina impreuna cu sunca si cartoful;aceasta compozitie

7 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

ficatei se spala ,se oparesc si se inabusa 15 minute in ulei cu putina apa.sarea se adauga la urma.apoi

4 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 250g ciuperci galbiori proaspete
  • 1ceapa
  • 20ml ulei
  • 1ceasca cu orez
  • sare
  • Pentru chiftelute:
  • 500g carne tocata
  • 1ceapa
  • 4catei de usturoi
  • 1cartof mare fiert
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2oua
  • 1ceasca cu faina
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Cartofi umpluti cu sunca si branza