Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 250g ciuperci galbiori proaspete
  • 1ceapa
  • 20ml ulei
  • 1ceasca cu orez
  • sare
  • Pentru chiftelute:
  • 500g carne tocata
  • 1ceapa
  • 4catei de usturoi
  • 1cartof mare fiert
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2oua
  • 1ceasca cu faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se pregatesc mai intai chiftelutele:intr-un castron se pune carnea si se amesteca bine cu ceapa tocata foarte marunt,usturoiul bine pisat,cartoful curatat si bine fiert apoi pasat,verdeata tocata marunt,sare,piper,dupa gust,putin cimbru,ouale batute separat;

dupa omogenizare,se formeaza in palme chiftelute rotunde sau plate,se trec prin faina apoi se prajesc in ulei pe ambele parti si sunt scoase pe hartie de bucatarie iar dupa ce s-au facut toate,se lasa deoparte.

Intr-o cratita cu ulei se caleste ceapa taiata marunt,se adauga ciupercile bine spalate si taiate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga 4cesti cu apa iar dupa ce sunt fierte ciupercile si ceapa se adauga orezul spalat,1lingurita rasa cu sare,se acopera cu capac,se lasa focul foarte mic iar dupa 15-20min se opreste focul si se potriveste de gust.

Se serveste pe farfurie intr-un inel pilaful iar in jur chiftelute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura