Se pregatesc mai intai chiftelutele:intr-un castron se pune carnea si se amesteca bine cu ceapa tocata foarte marunt,usturoiul bine pisat,cartoful curatat si bine fiert apoi pasat,verdeata tocata marunt,sare,piper,dupa gust,putin cimbru,ouale batute separat;
dupa omogenizare,se formeaza in palme chiftelute rotunde sau plate,se trec prin faina apoi se prajesc in ulei pe ambele parti si sunt scoase pe hartie de bucatarie iar dupa ce s-au facut toate,se lasa deoparte.
Intr-o cratita cu ulei se caleste ceapa taiata marunt,se adauga ciupercile bine spalate si taiate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga 4cesti cu apa iar dupa ce sunt fierte ciupercile si ceapa se adauga orezul spalat,1lingurita rasa cu sare,se acopera cu capac,se lasa focul foarte mic iar dupa 15-20min se opreste focul si se potriveste de gust.
Se serveste pe farfurie intr-un inel pilaful iar in jur chiftelute.
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii