autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2016

Ingrediente
Pentru pilaf:, 250g ciuperci galbiori proaspete, 1ceapa, 20ml ulei, 1ceasca cu orez, sare, Pentru chiftelute:, 500g carne tocata, 1ceapa, 4catei de usturoi, 1cartof mare fiert, verdeata, sare, piper, cimbru, 2oua, 1ceasca cu faina, ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc mai intai chiftelutele:intr-un castron se pune carnea si se amesteca bine cu ceapa tocata foarte marunt,usturoiul bine pisat,cartoful curatat si bine fiert apoi pasat,verdeata tocata marunt,sare,piper,dupa gust,putin cimbru,ouale batute separat;

dupa omogenizare,se formeaza in palme chiftelute rotunde sau plate,se trec prin faina apoi se prajesc in ulei pe ambele parti si sunt scoase pe hartie de bucatarie iar dupa ce s-au facut toate,se lasa deoparte.



Intr-o cratita cu ulei se caleste ceapa taiata marunt,se adauga ciupercile bine spalate si taiate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga 4cesti cu apa iar dupa ce sunt fierte ciupercile si ceapa se adauga orezul spalat,1lingurita rasa cu sare,se acopera cu capac,se lasa focul foarte mic iar dupa 15-20min se opreste focul si se potriveste de gust.



Se serveste pe farfurie intr-un inel pilaful iar in jur chiftelute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci galbiori si chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripioare picante cu sos de branza albastra

Aripioare picante cu sos de branza albastra

Se topeste untul, sosul iute si otetul. Se rastoarna intr-un bol. Se amesteca ingredientele pentru

1 vot    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu sos de rosii

Ficatei de pasare cu sos de rosii

Ficateii de pasare se spala si se calesc in tigaie cu o lingura de ulei pentru 2 minute. Se adauga

9 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 250g ciuperci galbiori proaspete
  • 1ceapa
  • 20ml ulei
  • 1ceasca cu orez
  • sare
  • Pentru chiftelute:
  • 500g carne tocata
  • 1ceapa
  • 4catei de usturoi
  • 1cartof mare fiert
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2oua
  • 1ceasca cu faina
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Tochitura moldoveneasca