autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez simplu

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2011

Ingrediente
1 cana orez, 1 ceapa medie, 1 manunchi patrunjel verde, 2 morcovi, 2 linguri ulei de masline, 1,5-2 l supa de legume, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se prepara 1, 5 -2 l supa din diferite legume ( eu am folosit legume la borcan dar se poate prepara si din cuburi sau vegeta ) si se mentine continuu la temperatura de fierbere .
Ceapa se toaca marunt si se pune la foc impreuna cu uleiul si un polonic de supa . Cand aceasta s-a inmuiat se adauga morcovii dati prin razatoare , jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat si se continua fierberea inca 3-4 minute apoi se adauga orezul impreuna cu un polonic de supa , amestecandu-se temeinic . Cand zeama a scazut se adauga un alt polonic de supa , se amesteca si se repeta operatiunea pana orezul este fiert . Cand orezul este fiert pe jumatate se adauga si cealalta cantitate de patrunjel tocat . Eu nu am adaugat sare pentru ca supa era suficient de sarata .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez simplu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez...simplu de tot

Pilaf de orez...simplu de tot

Orezul se spala bine de tot. Uleiul se incinge, se trage cratita de pe foc si se pune patrunjelul

15 voturi    7 comentarii
20 min
Retete de post
Mancarica de vara

Mancarica de vara

Spala bine toate legumele. Tocam ceapa solzisori si ardeiul gras fasii mai groase si potrivit de

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 1 ceapa medie
  • 1 manunchi patrunjel verde
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1,5-2 l supa de legume
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

30 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

15 voturi    1 comentariu
2h
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Cartofi acordeon