Punem năutul într-o sită şi îl spălăm cu apă rece, apoi decojim boabele.
Într-o tigaie antiaderentă prăjim cele 50 g de susan, dar fără să se ardă şi să-şi schimbe culoarea, apoi îl lăsăm să se răcească.
Punem în recipientul blenderului susanul prăjit, sarea şi 2 linguri de ulei de măsline şi mixăm. Vom obţine o pastă asemănătoare pastei tahini care se găseşte în comerţ.
În bolul în care facem preparatul, punem năutul curăţat, apoi îl zdrobim până devine pastă, continuând să mixăm şi când începem să adăugăm pasta de susan (tahini), zeama de lămâie şi laptele (acesta din urmă adăugat în mai multe reprize), uleiul de măsline şi condimentele indicate. Trebuie să rezulte un amestec constistent, uşor moale dar fără să curgă.
La final, mai putem adăuga 2 linguriţe de susan crud şi amestecăm totul cu o lingură, apoi punem piureul rezultat într-un vas curat unde îl putem orna după dorinţă.
Se poate servi simplu, fiind tartinabil, alături de măsline, rondele de ceapă, ardei, etc.,sau ca aperitiv în farfurie, cu ouă ochiuri deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii