Punem năutul într-o sită şi îl spălăm cu apă rece, apoi decojim boabele.
Într-o tigaie antiaderentă prăjim cele 50 g de susan, dar fără să se ardă şi să-şi schimbe culoarea, apoi îl lăsăm să se răcească.
Punem în recipientul blenderului susanul prăjit, sarea şi 2 linguri de ulei de măsline şi mixăm. Vom obţine o pastă asemănătoare pastei tahini care se găseşte în comerţ.
În bolul în care facem preparatul, punem năutul curăţat, apoi îl zdrobim până devine pastă, continuând să mixăm şi când începem să adăugăm pasta de susan (tahini), zeama de lămâie şi laptele (acesta din urmă adăugat în mai multe reprize), uleiul de măsline şi condimentele indicate. Trebuie să rezulte un amestec constistent, uşor moale dar fără să curgă.
La final, mai putem adăuga 2 linguriţe de susan crud şi amestecăm totul cu o lingură, apoi punem piureul rezultat într-un vas curat unde îl putem orna după dorinţă.
Se poate servi simplu, fiind tartinabil, alături de măsline, rondele de ceapă, ardei, etc.,sau ca aperitiv în farfurie, cu ouă ochiuri deasupra.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii