Într-o cana gradata. se presara drojdia peste apa
calda. Se Iasa sa stea 5 minute, sa se dizolve.
Într-un castron mare, se amesteca faina, malaiul,
boiaua iute, chimionul si sarea. Se adauga amestecul
de drojdie, sucul de morcovi si 2 linguri de ulei. Se
scoate pe o suprafata presarata cu faina si se framânta
7-10 minute. pâna când aluatul e uniform si elastic.
Se scoate aluatul Într-un castron mare uns cu ulei,
se acopera cu un servet umed si se Iasa la cald
1 1/2 ore, sau pâna când aluatul Îsi dubleaza
volumul. Se mai framânta si se Împarte În doua. Se
acopera si se Iasa 15 minute.
Într-un castron. se amesteca ardeii, ceapa.
porumbul si oregano cu restul de 1 lingura de ulei.
Din fiecare pOrtie de aluat se face o foaie cu
diametrul de 25 cm si se asaza pe o hârtie de copt
neunsa. Se pun deasupra brânza si legumele; se Iasa
20 de minute. Se preÎncalzeste cuptorul la 230°C.
Se coc 20-25 de minute schimbând pizzele Între
ele la jumatatea intervalului, pâna devin crocante

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii