Pizza

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet (20 g) drojdie uscata activa
  • 1/4 cana apa calda (40°C-46°C)
  • 3 1/2 cani faina
  • 1/2 cana malai
  • 2 linguri boia iute
  • 1 lingura chimion macinat
  • 2 lingurite sare
  • 1 cana suc de morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras mare, rosu, taiat felii subtiri
  • 1 ardei gras mare, verde, taiat felii subtiri
  • 1 ceapa mare, taiata in felii subtiri
  • 1 cana boabe de porumb
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 225 g brânza Monterey Jack, rasa

Mod de preparare

Într-o cana gradata. se presara drojdia peste apa

calda. Se Iasa sa stea 5 minute, sa se dizolve.

Într-un castron mare, se amesteca faina, malaiul,

boiaua iute, chimionul si sarea. Se adauga amestecul

de drojdie, sucul de morcovi si 2 linguri de ulei. Se

scoate pe o suprafata presarata cu faina si se framânta

7-10 minute. pâna când aluatul e uniform si elastic.

Se scoate aluatul Într-un castron mare uns cu ulei,

se acopera cu un servet umed si se Iasa la cald

1 1/2 ore, sau pâna când aluatul Îsi dubleaza

volumul. Se mai framânta si se Împarte În doua. Se

acopera si se Iasa 15 minute.

Într-un castron. se amesteca ardeii, ceapa.

porumbul si oregano cu restul de 1 lingura de ulei.

Din fiecare pOrtie de aluat se face o foaie cu

diametrul de 25 cm si se asaza pe o hârtie de copt

neunsa. Se pun deasupra brânza si legumele; se Iasa

20 de minute. Se preÎncalzeste cuptorul la 230°C.

Se coc 20-25 de minute schimbând pizzele Între

ele la jumatatea intervalului, pâna devin crocante.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise