autor:

LALY

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 400 gr faina, * 25 gr drojdie (un cub),sau 2 plicuri cu drojdie uscata, * 1 lingura de zahar, * 125 ml apa calduta, * 1 lingurita sare, * 4 linguri cu ulei de masline, * Pentru umplutura:, * 1 cutie ciuperci, * 100 gr kaizer, * 3 carnati cabanos (sau orice fel de carnati aveti), * 100 gr masline taiate, * 100 gr cascaval ras, * 2 rosii, * 1 ardei gras rosu

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Preparare blat:



Din faina,drojdie,apa,sare,zahar si ulei sa prepara un aluat,care se lasa la crescut 30 minute.



Se face din aluat o painisoara mare sau se patru mai mici.Se face o taietura in forma de cruce pe acestea si se presara cu un pic de faina.Se mai lasa sa creasca 20-30 minute. (Eu l-am lasat in cuptorul inchis ferit de curentii de aer).



Se incalzeste cuptorul.Se framanta bine,apoi se intinde in tava de la aragaz ,avand grija sa ridicam marginile un pic in sus.



Se unge cu suc de rosii sau ketchup dulce.



Se pune kaizerul,carnatii,ciupercile,maslinele,rosiile,ardeiul si la sfarsit cascavalul ras.



Se tine la cuptor cam 15-20 minute,in functie de cat de bine coace cuptorul.



Se serveste calda cu diferite ketchupuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Rulouri pizza din foi Yufka

Rulouri pizza din foi Yufka

Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe o planseta, taiate in patratele.

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pizza de casa

Pizza de casa

Aluat : Intr-un bol am pus faina sarea si uleiul Intr-un bol micut se adauga apa calduta zaharul

0 voturi    0 comentarii
40h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    George Tudorica , 07 februarie 2015

    buna,reteta mie cunoscuta

  • Fara foto

    Florin Colbu , 20 septembrie 2014

    foarte buna eu am facut

  • Fara foto

    Gheorghe Barnutiu , 19 septembrie 2014

    eu fac blatul fara drojdie doar cu praf de copt se prepara mai rapid.

    • Fara foto

      Daniella Leinwand , 19 septembrie 2014

      Pizza perfecta

    • Fara foto

      Rodica Matei , 19 septembrie 2014

      corect,asa imi place si mie!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte buna! Si eu pregatesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Hmmmmm, foarte gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 400 gr faina
  • * 25 gr drojdie (un cub),sau 2 plicuri cu drojdie uscata
  • * 1 lingura de zahar
  • * 125 ml apa calduta
  • * 1 lingurita sare
  • * 4 linguri cu ulei de masline
  • * Pentru umplutura:
  • * 1 cutie ciuperci
  • * 100 gr kaizer
  • * 3 carnati cabanos (sau orice fel de carnati aveti)
  • * 100 gr masline taiate
  • * 100 gr cascaval ras
  • * 2 rosii
  • * 1 ardei gras rosu

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

6 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte buna! Si eu pregatesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Torttelini cu unt si smantana