autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: Bogdan (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bogdan (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru aluat:, Faina alba 350g, Sare 0.5 lingurite, ulei de floarea soarelui 3 lingurite, drojdie uscata 3 lingurite, apa plata 225 ml, zahar 1 lingura., ardei gras galben, rosu si verde, ciuperci, 2-3 felii salam, 2 felii branza, 2 felii cascaval, rosie, sare si mai mult piper, 80g masile fara samburi

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare se pun 350g de faina, se adauga sarea si uleiul.Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma.
Atentie! Daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa, nu va trebui sa faceti acest pas, in schimb aluatul va creste mai greu, iar blatul nu va fi suficient de pufos.Amestecul de drojdie se toarna in bolul cu faina, se framanta un aluat moale care se ia usor de maini. Se acopera cu o folie si se lasa la temperatura camerei aproximativ 30 de min.Peste 30 de min aluatul trebuie sa se mareasca in volum aproximativ de 3 ori. Inainte de a folosi aluatul, ungeti mainile cu putin ulei. Aceasta cantitate de aluat ajunge pentru 2 blaturi de pizza de 30/32 cm. Deci il impartiti in jumatate si cu mainile il intindeti pe tava.Spalati ardeii grasi,Ciupercile,rosia.Dupa ce le-ati spalat taiem:ardeii grasi,ciupercile,salamul,branza,casvalul rosia si maslinele.Cand leati taiat marunt incepeti si puneti pe aluat.Sare si piper dupa gust.Mai puneti ketchup.Se pune in cuptor circa 30-40 minute.Se conroleaza cuptorul din 10 in 10 minute.Cand sa facut o scoateti si mai puneti ketchup.O serviti calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Mini Pizza

Mini Pizza

Se framnta coca foarte bine dupa care se lasa la dospit (o jumate de ora - eventual o ora ) intr-un

6 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza "Primavera"

Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se lasa la dospit aproximativ 1/2 h: Vinetele si

8 voturi    19 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Tare buna..si eu o fac tot in casa...

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • Faina alba 350g
  • Sare 0.5 lingurite
  • ulei de floarea soarelui 3 lingurite
  • drojdie uscata 3 lingurite
  • apa plata 225 ml
  • zahar 1 lingura.
  • ardei gras galben
  • rosu si verde
  • ciuperci
  • 2-3 felii salam
  • 2 felii branza
  • 2 felii cascaval
  • rosie
  • sare si mai mult piper
  • 80g masile fara samburi

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Tare buna..si eu o fac tot in casa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Gnochi de cartofi cu verdure si raci(gamberi)