Acum cateva zile am vazut la televizor un bucatar specializat pe pizza,mi-a placut tare mult cum a preparat el aluatul,asa ca am descis sa-l incerc si eu,mai ales ca eu foloseam inainte apa calduta la aluat.
Aluatul:
Intr-un castron se pune drojdia,apa rece,4 linguri ulei,zaharul si sarea,se amesteca bine cu un tel si se lasa 10 minutese. Apoi dupa ce toate s-au amestecat se adauga faina,se framanta pana nu se mai lipeste de mana,apoi se adauga inca 3 linguri ulei de masline si se mai framanta pe masa pana ce uleiul este absorbit de aluat..Se lasa la crescut 30 de minute.
Sosul de rosii:
Se pun 2 linguri ulei de masline intr-o craticioara pe foc,se adauga 2 catei de usturoi pisati si se calesc cateva secunde,apoi se adauga 200ml suc de rosii,sare,1 lingurita zahar,oregano si piper dupa gust.
Mezelurile se taie in functie de preferinta.
Din aluatul care a crescut se intine o foaie groasa in functie de preferinta(tineti cont ca la cuptor mai creste)si se aseaza intr-o tava de aragaz dreptunghiulara(se poate coace pizza in orice fel de forme doriti),se pune sos de rosii cat sa acopere aluatul,apoi se aseaza deasupra topingul dorit,se baga la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade pentru 20 de minute,se scoate si se pune deasupra branza mozzarella rasa,se mai lasa 5 minute pana se topeste branza.Se servaeste fierbinte.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii