autor:

Varadi Silvia

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 600gr faina, 1 plic drojdie de bere uscata, 250ml apa rece, 4 linguri ulei de masline, sare, 3 linguri ulei pentru framntat, , Sos de rosii:, 2 linguri ulei de masline, 2 catei de usturoi, sare si piper, 1 lingurita zahar, 200ml sos de rosii, oregano, , Pentru toping:, 100gr costita, 2 buc.carnati semi afumati, 2 felii sunca de curcan, 12 felii salam uscat, 6 ciuperci proaspete taiate felii, 150gr mozzarella

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Acum cateva zile am vazut la televizor un bucatar specializat pe pizza,mi-a placut tare mult cum a preparat el aluatul,asa ca am descis sa-l incerc si eu,mai ales ca eu foloseam inainte apa calduta la aluat.

Aluatul:
Intr-un castron se pune drojdia,apa rece,4 linguri ulei,zaharul si sarea,se amesteca bine cu un tel si se lasa 10 minutese. Apoi dupa ce toate s-au amestecat se adauga faina,se framanta pana nu se mai lipeste de mana,apoi se adauga inca 3 linguri ulei de masline si se mai framanta pe masa pana ce uleiul este absorbit de aluat..Se lasa la crescut 30 de minute.
Sosul de rosii:
Se pun 2 linguri ulei de masline intr-o craticioara pe foc,se adauga 2 catei de usturoi pisati si se calesc cateva secunde,apoi se adauga 200ml suc de rosii,sare,1 lingurita zahar,oregano si piper dupa gust.
Mezelurile se taie in functie de preferinta.
Din aluatul care a crescut se intine o foaie groasa in functie de preferinta(tineti cont ca la cuptor mai creste)si se aseaza intr-o tava de aragaz dreptunghiulara(se poate coace pizza in orice fel de forme doriti),se pune sos de rosii cat sa acopere aluatul,apoi se aseaza deasupra topingul dorit,se baga la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade pentru 20 de minute,se scoate si se pune deasupra branza mozzarella rasa,se mai lasa 5 minute pana se topeste branza.Se servaeste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu ton

Pizza cu ton

Punem faina intr-un vas ,facem o gaura in mijloc si adaugam rand pe rand drojdia dizolvata in lapte,sarea,zaharul,oregano

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se framanta timp de 10 minute si se lasa la crescut 30 de minute. Se intinde o foaie foarte subtire

0 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Merita incercata!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O bunatate...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Arata super! Nu mai vorbesc de arome.

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600gr faina
  • 1 plic drojdie de bere uscata
  • 250ml apa rece
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • 3 linguri ulei pentru framntat
  • Sos de rosii:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 lingurita zahar
  • 200ml sos de rosii
  • oregano
  • Pentru toping:
  • 100gr costita
  • 2 buc.carnati semi afumati
  • 2 felii sunca de curcan
  • 12 felii salam uscat
  • 6 ciuperci proaspete taiate felii
  • 150gr mozzarella

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mira (Chef de cuisine)

Merita incercata!

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gnocchi de cartofi